Srpska nije izvor problema

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Republika Srpska nije izvor problema.

Vučić je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom rekao da ne postoji hir da Srpska pravi probleme, već su potezi koje preduzima reakcija jer joj se oduzima pravo na šume i poljoprivredno zemljište.

On je istakao da kod Dodika vidi dobru volju da se problemi rješavaju razgovorom.

Vučić je naveo da će se Srbija suprotstaviti i da neće podržati sankcije ako ih neko bude donosio protiv bilo koga u Srpskoj.

On je rekao na konferenciji za novinare da se Srbija neće priključiti blokadi na Drini dok god je on predsjednik.

„Oni koji misle da se sankcijama problemi rešavaju greše i zatvoriće sebi vrata i u Beogradu i u Banjaluci“, rekao je Vučić.

Srpska će nastaviti da se bori protiv razvlašćivanja

BEOGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon razgovora u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će Republika Srpska nastaviti da se bori protiv razvašćivanja.

„Nisam spreman da za Republiku Srpsku žrtvujem mir“, poručio je Dodik, ali je istakao da u BiH traje kulminacija negativnih događaja po Republiku Srpsku i srpski narod, što je izazvalo reakcije iz Srpske.

Dodik je najavio nastavak borbe za ustavna prava Srpske.

Ubrzati razvoj infrastrukture i približavanje Srpske i Srbije

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastanku u Beoradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom bilo riječi o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije i Republike Srpske i BiH, te najavio do kraja godine potpisivanje komercijalnog ugovora za izgradnju 19 kilometara autoputa od Rače do Bijeljine.

Vučić je rekao na konferenciji za novinare da će Srbija finansirati od 80 do 90 procenata ovih radova.

Predsjednik Srbije je govorio o investiranju u razvoj putne komunikacije koja bi, između ostalog, spojila i dijelove u Srbiji i BiH naseljene pretežno bošnjačkim narodom.

„Ta vrsta interkonekcije, spajanja srpskog i bošnjačkog naroda, bila bi veoma lekovita za naš odnos i veoma važna za razvoj naših ekonomskih odnosa“, ocijenio je Vučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare