Srpska na vrhu Evrope i Rusije 2009.

0

U sklopu priprema za Prvu ekspediciju Republike Srpske na Mont Everest 2011. godine, ekspedicija sutra 29.11.2009. kreće u jutarnjim časovima put Beograda i Moskve, odakle će se u ponedjeljak prebaciti za Kavkaz na jug Rusije. U periodu od 01. do 15. decembra, ekspedicija Republike Srpske u sastavu: Vesna Ljubičić Došić-(35) prva žena iz Rs na vrhu Afrike 2008. godine, član P.D. Acer Vlasenica, Vuk Soković (27) , prvi planinar iz Republike Srpske na vrhu Mek Kinli 6194m, najhladnijem vrhu Svijeta 2009. godine, član P.D.Javorina iz Pala, Mladen Lukić (31) vođa ekspedicija Republike Srpske na najviše vrhove Južne i Sjeverne Amerike, kao i Afrike, član P.D.Javorina iz Pala, će pokušati osvojiti najviši vrh Evrope – Elbrus 5642m, i to u zimskim uslovima.

– Izabrali smo zimski period , jer znamo da su tada uslovi na Kavkazu izuzetno teški, i da će nam takav ambijent pomoći da se što bolje pripremimo za uspon na Mont Everest, najviši vrh Svijeta, u prvoj samostalnoj ekspediciji sa prostora Republike Srpske i Bosne i Hercegovine! Ukoliko bi se ova ekspedicija završila sa jednakim uspjehom kao i prijašnje ekspedicije Republike Srpske , naš sljedeći cilj bi bio organizacija Prve ekspedicije na Himalaje sa prostora Republike Srpske, planiran za jesen 2010. g. u kojoj bi pokušali osvojiti Čo Oju, visok 8201 m, kao posljednju stepenicu pred uspon na najviši vrh Azijskog kontinenta i Svijeta, Mont Everest, visok 8848m – rekao je Mladen Lukić vođa ekspedicije.

Organizator ekspedicije je Planinarsko društvo „Javorina“ iz Pala i Istočnog Sarajeva. Povratak ekspedicije u Republiku Srpsku se očekuje 16.12.2009.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare