Srpska i Srbija pomažu jednogodišnjoj Minji Matić

0

Na Palama će danas biti organizovan humanitarni bazar za pomoć u liječenju jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od spinalne atrofije mišića i za čije je liječenje u inostranstvu potrebno prikupiti 2,4 miliona dolara.

Humanitarni bazar biće održan na paljanskom šetalištu od 10.00 do 16.00 časova.

Jedan od organizatora ove humanitarne akcije Dragana Maljukan Gajović rekla je Srni da u ovoj akciji učestvuju mnogobrojne žene iz Pala, kao i harmonikaš Luka Novosel, poznat kao „Ulični svirač“, koji ponovo dokazuje svoju humanost i saosjećanje sa onima kojima je potrebna podrška.

„Određena sredstva su donirali različiti privrednici, dok su građani Pala skupili i napravili raznovrsni ponudu koja će biti izložena na bazaru. To su hrana, odjeća i obuće za djecu i odrasle, slatkiši, raznorazna peciva, igračke i dekorativni predmeti“, ističe Gajovićeva.

Ona je pozvala sve dobre ljude da im se pridruže, u nadi da će uspjeti obezbijediti sredstva koja će biti od koristi maloj Minji.

Prema njenim riječima u mnogim gradovima Republike Srpske organizuju se humanitarni bazari s ciljem prikupljanja sredstava za hrabru Minju.

„Minja živi na aparatima. Lijek postoji, ali je mnogo skup. Pokušaćemo da pomognemo našim ljudima u Srbiji tako što ćemo da podržimo Minju u njenoj borbi. Imamo saznanje o još dvoje mališana oboljelih od iste bolesti, pa ukoliko ova akcija bude uspješna, nastavićemo da prikupljamo sredstva i za ostalu djecu, kojima je pomoć potrebna“, poručila je Gajovićeva.

Akciju je u Srbiji pokrenula Fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ i do sada je prikupljena polovina od potrebnog iznosa novčanih sredstava.

Svi humani ljudi iz Republike Srpske mogu pomoći Minji i pozivom na humanitarni broj 1433.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare