„Sretenjski dani“ od 13. do 19. februara

0

Kulturno-sportski cеntar Palе u saradnji sa Boračkom organizacijom Palе, Osnovnom školom „Palе“ i „Oskar filmom“, a pod gеnеralnim pokrovitеljstvom opštinе Palе, organizujе manifеstaciju „Srеtеnjski dani“ povodom vеlikog pravoslavnog praznika Srеtеnja Gospodnjеg.

„Sretenjski dani“ biće održani od 13. do 19. februara, a počinju priredbom „Srpčad Srbiji“ koju su zajednički pripremili učenici Srednjoškolskog centra „Pale“, Dječiji centar „Bubamara“, učenici Osnovne škole „Pale“ i gosti iz Osnovne škole „Bora Lazić“ iz Mladenovca. Priredba će biti održana u Kulturnom centru Pale u ponedjeljak, 13. februara, u 19.00 časova.

U utorak, 14. februara, na Dan Boraca Republike Srpske, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama, od 10.30 časova biće služen parastos za poginule i preminule borce VRS. Potom, od 11.00 časova biće položeni vijenci na Centralnom spomeniku i spomeniku Srđanu Kneževiću.

Obilježavanje Dana boraca biće nastavljeno svečanom akademijom u sali Kulturnog centra Pale od 11.30, te svečanim posluženjem u holu Kulturnog centra.

Slavski ručak „Belih vukova“ koji toga dana proslavljaju krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna  planiran je za 12.30.

„Atlas zločina nad Srbima u odbrambeno-otadžbinskom ratu“ za učenike SŠC „Pale“ i sve zainteresovane biće predstavljen u sali Kulturnog centra u srijedu, 15. februara, od 12.00 časova. Istoga dana, s početkom u 19.00 časova biće održano „Veče frule“ sa gošćom Ivanom Žigon.

Za četvrtak, 16. februara, u 18.00 časova u Kulturnom centru planirana je promocija knjige „Miloš i akmače“ autora Saše Terzića.

Manifestacija „Sretenjski dani“ biće završena projekcijom filma „Oluja“, srpskog ratnog filma koji prati etničko čišćenje Srba u Republici Srpskoj Krajini tokom operacije „Oluja“.

Film „Oluja“ biće prikazan u subotu i nedjelju, 18. i 19. februara, u terminima od 17.30 i 20.00 časova.

(www.palelive.com)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare