Sredstvima Vlade asfaltira se dio rafting puta kroz kanjon Tare

0

FOČA – U kanjonu Tare počeli su radovi kojima će biti asfaltirana tri i po kilometra puta od Huma ka Brštenovici, koji povezuje rafting kampove sa polaznom tačkom za rafting.

Uoči ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u raftingu, iz opštine Foča su naveli da je Vlada Republike Srpske izdvojila 431.000 KM za asfaltiranje dionice ovog za razvoj turizma veoma važnog putnog pravca.

Teren kroz kanjon je zahtjevan, pa će se posebna pažnja obratiti na izradu kvalitetne podloge sa propustima za odvod oborinskih voda.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Ranko Popović kaže da će nakon ovih radova, sa ranije asfaltiranom dionicom, pod asfaltom biti pet i po kilometara ovog puta.

„Radovima je obuhvaćeno nasipanje, priprema podloge i asfaltiranje, a takođe se rade propusti za odvod oborinskih voda, da ne bi dolazilo do oštećenja kolovoza. U dogovoru sa Udruženjem rafting klubova, radovi su pomjereni za kraj turističke sezone da ne bi ometali rafting turizam“, naveo je Popović.

Posao je povjeren „Srbinjeputevima“, a očekuje se da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, biti završeni za 10 do 15 dana.

Iz opštine su naveli da će i u narednom periodu nastaviti da planiraju sredstva kroz opštinski budžet ili iz eksternih izvora, da bi se asfaltirao kompletan put desnom obalom Tare čija je dužina 19 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare