Sredstvima grada biće saniran dio toplovoda

0
SŠC Vasilije Ostroški
SŠC Vasilije Ostroški

SOKOLAC – Grad Istočno Sarajevo dodijeliće Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ 7.500 KM za sanaciju toplovoda, ali ova sredstva neće biti dovoljna za rješavanje svih problema na mreži.

Direktor sokolačkog Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da će sredstvima grada biti saniran dio toplovodne mreže između kotlovnice i objekta škole, na kojem zbog dotrajalosti cijevi godinama dolazi do prekida u grijanju.

On je istakao da u prošloj zimskoj sezoni škola nije radila sedam dana zbog kvara na dijelu mreže.

„Da bi sanirali toplovodni sistem od kotlovnice do škole i mrežu u samom objektu potrebno je 15.000 KM, a samo za zamjenu kotla 25.000 KM“, naglasio je Maksimović.

On kaže da će se Srednjoškolski centar za dodatna sredstva obratiti opštini Sokolac, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i aplicirati za neki od projekata UNDP-a.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković juče je potpisao sporazum sa direktorima srednjih škola gradskih opština o dodjeli budžetskih sredstava za projekte u ukupnom iznosu od 32.500 KM.

Grad Istočno Sarajevo finansira materijalne troškove srednjoškolskih centara na svom području sa 450.000 KM godišnje, a sredstva koja su juče odobrena namijenjena su za finansiranje školskih projekta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments