Sredstva Vlade Srbije predviđena za školu i fiskulturnu salu

0
Učenici pripremaju humanitarni osmomartovski bazar

TRNOVO – Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je Srni da je ova lokalna zajednica dobila 150.000 evra pomoći od Vlade Srbije, te da će ta sredstva biti utrošena za završetak fiskulturne sale i rekonstrukciju Osnovne škole „Sveti Sava“.

„Sredstva u iznosu od 80.000 evra su predviđena za rekonstrukciju zgrade osnovne škole, a 70.000 evra za završetak fiskulturne sale. Za drugu fazu izgradnje sale raspisan je tender za izvođača radova“, rekao je Gagović.

On je podsjetio da je Vlada Srbije donirala Republici Srpskoj pet ambulantnih vozila prilikom otvaranja nove bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, od kojih je jedno vozilo isporučeno Domu zdravlja Trnovo.

Gagović je napomenuo da je rekonstrukcijom tri stambene zgrade završena prva faza uređenja Trga Srđan Knežević, te da su nastavljeni radovi u okviru druge faze rekonstrukcije, koji bi trebalo da budu završeni za mjesec dana.

U drugoj fazi predviđeno je popločavanje i presvlačenje novog asfalta, kao i izgradnja fontane i postavljanje biste Srđana Kneževića. Radove, čija je vrijednost 105.533 KM, finansira Vlada Republike Srpske.

„Sljedeće sedmice trebalo bi da počne sa proizvodnjom još jedan manji pogon koji se bavi preradom drveta, gdje će biti zaposlen određen broj radnika. Očekujem i da će početkom maja fabrika vode u Kijevu početi sa radom, s obzirom da je sve spremno i da se samo čekaju određene dozvole sa nivoa grada“, rekao je Gagović.

On je napomenuo da su znatna sredstva utrošena za čišćenje snijega tokom zime, ali da nije bilo većih problema u funkcionisanju lokalne zajednice.

Gagović je dodao da ovogodišnji budžet opštine iznosi oko 1.750.000 KM, te da je planiran znatan broj kapitalnih i infrastrukturnih projekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare