Sredstva od nagrade usmjerena za humanitarnu akciju

0

BANJALUKA – Narodno pozorište Republike Srpske sredstva u iznosu od 5.000 KM, osvojena na 38. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu kao nagrada za predstavu „Derviš i smrt“, usmjeriće za podršku humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Iz Narodnog pozorišta Srpske saopšteno je da će ova institucija kulture sa zadovoljstvom biti dio ove humanitarne akcije, čiji je ovogodišnji cilj nabavka prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

„Narodno pozorište Republike Srpske, u skladu sa svojom misijom i opredjeljenjem za društveni angažman, nastaviće sa podrškom svim humanitarnim akcijama, posebno onima koje se odnose na pomoć djeci“, navodi se u saopštenju.

Iz Narodnog pozorišta su naveli da su Susreti pozorišta BiH održani od 18. do 26. novembra, te da je zbog atmosfere koja je pratila ovu manifestaciju ova institucija kulture ostala pri stavu da predstava „Derviš i smrt“ bude izuzeta iz procesa žiriranja.

„Žiri publike donio je odluku po kojoj je predstava ‘Derviš i smrt’ najbolja predstava u cjelini pozorišta/kazališta iz BiH. Iako smo se do kraja zalagali za svoj stav, Direkcija Susreta dodijelila nam je sredstva u iznosu od 5.000 KM, zbog obaveze da sredstva iz budžeta distrikta namijenjena za nagradni fond moraju biti utrošena do kraja godine“, navedeno je u saopštenju.

Kampanja za humanitarnu akciju „S ljubavlju hrabrim srcima“, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, počela je 6. decembra, a prikupljena sredstva biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Aktivan je i „M:tel“ humanitarni broj 1411 do 31. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare