Srednjoškolski centar spremno u novu školsku godinu

0

MILIĆI – Srednjoškolski centar “Milutin Milanković” u Milićima, koji trenutno pohađa 265 učenika, spreman je za veoma zahtjevan posao koji ga očekuje u ovoj školskoj godini, izjavila je Srni direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Vesna Bogičević.

Ona je navela da su đaci dobili uputstva kako da se ponašaju za vrijeme nastave, ali i tokom odlaska kući.

“Upoznali smo učenike o mjerama zaštite, instrukcije smo postavili i na sajt škole, napravili smo plan akcije i profesori će se toga pridržavati ukoliko bi se pojavio virus korona”, rekla je Bogičevićeva.

Prema njenim riječima, akcenat je stavljen na učenike koji putuju, a koji su posebno upozoreni na poštovanje mjera za sprečavanje širenja virusa.

“Oni moraju biti obazrivi, ne bi trebalo da virus donesemo u školu. U autobusu moraju nositi maske i to ćemo kontrolisati”, rekla je Bogičevićeva.

Ona je napomenula da svi treba da se pridržavaju mjera Ministarstva prosvjete i kulture i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Samo tako nećemo ugroziti naše zdravlje. Naša škola je, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete i kulture, dobila određenu količinu dezinfekcionih sredstava i ona će stizati i u narednom periodu. Za tu količinu je izdvojeno 6.000 KM”, navela je Bogičevićeva.

Ona je dodala da je i opština Milići podržala početak nove školske godine poklanjanjem zaštitnih maski za učenike.

“Svaka vrsta pomoći nama je dobrodošla. Mi smo i iz budžeta škole izdvojili 4.000 KM da bismo obezbijedili besplatne udžbenike, koje ćemo učenicima podijeliti u toku sedmice”, istakla je Bogičevićeva.

Nastava u Srednjoškolskom centru “Milutin Milanković” počinje u 8.00, a završava se u 11.00 časova. Časovi su skraćeni na 20 minuta, odmor traje pet minuta, a odjeljenja koja su imala više od 17 učenika podijeljena su u dva razreda. Nastava se odvija samo u jednoj smjeni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments