Средњошколцима представљене могућности уписа у Средњу школу унутрашњих послова

0

Средњошколцима са Пала данас су представљене могућности уписа у Средњу школу унутрашњих послова и даљег школовања, а имали су прилику и да виде опрему коју полиција користи у раду.

Инспектор за прекршајна права, јавни ред и мир Средње школе унутрашњих послова Управе за полицијско образовање Марија Маркановић рекла је да је потребно да ђаци имају завршен други разред средње школе, да буду млађи од 18 година и да имају општу, физичку и психичку спремност као и да су здравствено способни.

У Центру за обуку у Залужанима, навела је Маркановићева, омогућавају им се бесплатан смјештај и храна, наставне и ваннаставне активности, могућности кориштења теретане, бављење рекреативним и професионалним спортовима кроз разне секције.

„Школовање је бесплатно и они који буду примљени и исупуњавају опште и посебне услове, МУП Српске потписују уговор са родитељима“, рекла је Маркановићева.

Она је додала да по завршетку могу наставити образовање као послије било које четверогодишње школа.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да су жељели да ученицима Средњошколског центра „Пале“ покушају приближити какав је полицијски посао.

„Посао полицајца је захтјеван и частан, а сви полицајци који раде у Министарству унутрашњих послова Републике Српске брину се за безбједност свих грађана на подручју Српске“, рекао је Шеховац новинарима.

Он се нада да ће овим путем анимирати већи број средњошколаца да конкуришу у Средњу школу унутрашњих послова, а након завршетка школовања обезбјеђује им се стални радни однос.

Директор Средњошколског центра Пале Синиша Руљ каже да је данас била добра прилика да се ученици упознају са могућностима који нуди Средња школа унутрашњих послова и ријеше дилеме ако их имају, те да су имали ученика који су кренули у ту школу и веома су задовољни.

Након представљања услова у Средњој школу унутрашњих послова, Јединица Жандармерије извела је тактичко-показну вјежбу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare