Srednjoškolci dali krv

0

MILIĆI – Pedesetak srednjoškolaca i građana opštine Milići danas su dali krv u akciji „Kap krvi da budemo prvi“, koju su organizovali Savjet učenika Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“ i opština Milići.

Predstavnik Organizacionog odbora akcije Uroš Kretija rekao je novinarima da je interesovanje srednjoškolaca za ovu akciju bilo veoma izraženo. „Većinom su to učenici četvrtih razreda naše škole. Vjerujemo da će naša krv nekome pomoći, a možda i spasiti život“, istakao je Kretija.

Milićaninu Draganu Durmiću bilo je to 38. darovanje dragocijene tečnosti.

„Počeo sam da dajem krv prije 40 godina, kada sam bio gimnazijalac. Računam, ako bude zdravlja, da ću dati još koji put“, rekao je Durmić.

Dobrovoljne davaoce posjetio je danas i načelnik opštine Milići Momir Lazarević, koji je rekao da su se srednjoškolci ovom akcijom pridružili obilježavanju Dana opštine Milići, koji se proslavlja 31. marta.

„Želim da zahvalim svima koji su došli da daju krv i čestitam onima koji su organizovali akciju, Savjetu učenika i školskoj upravi“, rekao je Lazarević.

Akciju je realizovala Služba za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku, a prema riječima doktora Dalibora Lipovca, trenutne zalihe krvi u toj službi su dobre, zahvaljujući, prije svega, ovakvim akcijama.

„Prošle godine zvornička transfuzija izdala je 1.700 doza krvi. Najveći potrošač je Hirurško odjeljenje Opšte bolnice u Zvorniku, koja radi veoma dobro i pratimo njihov rad“, rekao je Lipovac.

On je dodao da se na nivou Republike Srpske zvornička Služba za transfuziju po potrošnji krvi nalazi na četvrtom mjestu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare