Srđan Fundup najbolji sportista u 2020.

0

FOČA – Teniser Srđan Fundup i Teniski klub „Foča“, čiji je član, proglašeni su za najboljeg fočanskog sportistu i najbolji sportski kolektiv u 2020. godini.

Na svečanosti, koju su opština Foča i opštinski Sportski savez organizovali večeras u Gradskoj dvorani, bez prisustva publike zbog poštovanja epidemioloških mjera, Srđan Fundup je nagrađen za odlične rezultate na više turnira teniskih rekreativaca i veterana u BiH i Srbiji.

U 2020. godini, Fundup je, između ostalog, osvojio Masters sarajevsku ligu rekreativaca, kao i turnire za rekreativce i veterane u Kuli i Kaknju, dok je na turniru u Kiseljaku, koji važi za jedno od najkvalitetnijih takmičenja teniskih rekreativaca u BiH, osvojio drugo mjesto u singlu i dva prva mjesta u muškom i mješovitom dublu.

Fočanski teniser skromno priznaje da je iznenađen priznanjem za najboljeg sportistu opštine i ističe da je to potvrda da se trud i posvećenost uvijek cijene i prepoznaju, bez obzira da li se neko sportom bavi profesionalno, amaterski ili rekreativno.

„Virus korona je druge sportiste sputavao da se takmiče i prave ozbiljnije rezultate i ja sam imao čast i priliku da to iskoristim“, rekao je Fundup.

On je naveo da je za njega kasno da se oproba na ozbiljnijim turnirima, pa se posvetio trenerskom pozivu, ali da se nada će uspjeti da, uz veću podršku opštine i sponzora, u budućnosti to omoguće mladim talentima koji stasavaju u ovom klubu.

Fundup je rekao da je najveći uspjeh Teniskog kluba „Foča“ to što je uspio da ponovo omasovi školu tenisa, nakon nekoliko godina slabijeg rada, i da je vrati na nekadašnji nivo, te da se iz te masovnosti i kvalitetnog rada tek mogu očekivati pravi rezultati.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Radanu Mimiću iz Omladinskog šahovskog kluba „Deveti januar“, koji je najzaslužniji za preporod šaha u Foči i za više šampionskih titula koje su članovi ovog kluba osvojili na takmičenjima u Srpskoj.

Nagradu za najperspektivnijeg sportistu podijelili su Valentina Vuković iz Karate kluba „Nipon“, Miloš Rašević iz Karate kluba „LJubišnja“ i Matej Tripković iz Kik-boks kluba „Igma“, dok je priznanje za sportski podvig godine dodijeljeno članu Planisnrskog društva „Zelengora“ Srđanu Kuliću koji se u 2020. godini, i to za manje od tri mjeseca, popeo na svih 78 planinskih vrhova viših od 2.000 metara iznad mora.

I ove godine nagradu za najboljeg sportistu sa teškoćama u razvoju osovojio je Goran Kovačević, član Karate kluba „LJubišnja“.

Zamjenik načelnika opštine Vesna Rašević rekla je da je Foča ponosna na svoje sportiste i sportske kolektive, jer su oni, kako je istakla, njeni najbolji ambasadori.

„Bez obzira na sve izazove pandemije, opština Foča je u svom budžetu za ovu godinu planirala 350.000 KM za razvoj svih sportskih kolektiva. U našoj obavezi je da se bavimo i održavanjem sportske infrastrukture, čime se trudimo da doprinosimo zdravom razvoju mladih u našem gradu“, rekla je Raševićeva.

Predsjednik Sportskog saveza opštine Duško Rašević rekao je da su sportisti i sportski radnici svojom energijom i snagom volje uspjeli da prevaziđu teškoće i potpuno drugi ambijent, izazvan pandemijom virusa korona, i nastave sa sportskim aktivnostima.

„Može se reći da smo na tom planu svi pobjednici“, istakao je Rašević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare