Srbija trajno brine o svim Srbima, poseban pečat je u Republici Srpskoj

0

 Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić zahvalio je ministru bez portfelja zaduženom za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđu Milićeviću za posjetu Istočnom Sarajevu, istakavši da je današnji susret bio od nemjerljivog značaja u pogledu analize socio-ekonomske situacije u Republici Srpskoj, posebno iz ugla velike podrške Srbije lokalnim zajednicama u Srpskoj.

„I ova posjeta, kao i sve naše dosadašnje zajedničke aktivnosti upućuju na osnovnu činjenicu – mi smo jedan narod koji se međusobno voli, pomaže i poštuje“, rekao je Ćosić novinarima nakon susreta sa Milićevićem kojem su prisustvovali i predstavnici Srba iz Federacije BiH /FBiH/, kao i predstavnici udruženja iz Istočnog Sarajeva.

On je napomenuo da je ruka podrške Srbije uvijek pružena prema Republici Srpskoj, i to su prepoznali svi njeni građani, kao i građani Istočnog Sarajeva koji su veoma zahvalni na mnogobrojnim infrastrukturnim projektima.

„Mi u Republici Srpskoj bez Srbije ne možemo, i ova posjeta je na odgovarajući način pokazatelj njene podrške u kontinuitetu“, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, današnji sastanak bio je idealna prilika da svi predstavnici srpskih udruženja i iz FBiH i iz Republike Srpske iznesu svoje probleme i da na jedinstven način, zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva iz Srbije pronađu najbolje modalitete za njihovo civilizovano rješavanje u skladu sa demokratskim standardima.

On je naglasio da je Milićević obećao punu podršku Srbije svim racionalnim i konkretnim prijedlozima i projektima u Republici Srpskoj.

Ćosić je rekao da lokalne zajednice na području grada, kao i u Republici Srpskoj sigurno neće propustiti priliku da iskoriste benefite koji im se nude iz zvaničnog Beograda.

„Podrška Srbije je nešto što nikada ne smijemo zaboraviti, a najbolji primjer za to jeste izgradnja Istočnog Sarajeva, zbrinjavanje raseljenog stanovništva, izgradnja individualnih stambenih objekata, relokacija privrednih subjekata“, podsjetio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je precizirao da je od 2017. godine do danas Srbija kroz tri programa dala oko 53 miliona evra opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će Srbija nastaviti sa ovom pozitivnom praksom.

„Kad je riječ o gradu Istočno Sarajevo, oko 2,5 miliona evra stiglo je iz Srbije za razvoj našeg grada, odnosno infrastrukture u opštinama koje su u njegovom sastavu, na čemu su naši sugrađani veoma zahvalni. Nama treba pečat Srbije u Istočnom Sarajevu i znak da Srbija trajno brine o srpskom narodu bez obzira gdje Srbi žive“, rekao je Ćosić.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare