Srbija i Srpska – polovine istog srca

0

ZVORNIK – Susretom na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine spaja Zvornik i Mali Zvornik, i vezivanjem zastava Republike Srpske i Srbije, ove dvije lokalne zajednice obilježile su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

„Nas Drina nikada nije razdvajala, nego spajala, a most je samo spona dvije polovine jednog srca koje se zove Srbija i Republika Srpska“, istakao je predstavnik Malog Zvornika Aleksandar Andrić.

Andrić je naglasio da je cilj okupljanja motivacija Srba iz cijelog svijeta da istaknu nacionalnu zastavu, da budu ponosni na svoju istoriju, te da njeguju kulturu, tradiciju, običaje i vjeru srpskog naroda.

On je ukazao na to da srpski narod istorijski gledano ima čime da se ponosi, da kaže i pokaže, a da je most ktitora kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića idealno mjesto za susrete dvije lokalne zajednice koje dišu kao jedna.

Predstavnik Zvornika Veljo Tijanić, takođe, se saglasio da je mosta na Drini spona i da ova rijeka nikad nije razdvajala Srbe.

On je naglasio da mladi treba da očuvaju zavjet koji su im u nasljeđe ostavili preci boreći se vijekovima za slobodu i jedinstvo srpskog naroda, srpske zemlje i srpsku zastavu.

„Zastava je simbol svih naših pobjeda, naš ponos, naš bedem, zato volimo i ljubimo našu zastavu i ne dozvoljavamo više nikome da nas razdvaja jer smo jedan narod i u nama bije isto srce“, istakao je Tijanić, koji je i predsjednik Mladih socijaldemokrata Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments