Spriječiti odlazak ljekara

0

ZVORNIK – Opštu bolnicu Zvornik u posljednjih petnaestak dana napustila su tri ljekara specijalista koja su sklopila radni odnos sa Bolnicom u Milićima, rekao je danas predsjednik Sindikalne organizacije zvorničke bolnice Zoran Milutinović.

Milutinović je na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali predstavnici Gradske boračke organizacije, ratnih vojnih invalida i poginulih boraca i nestalih civila, rekao da je neophodno preduzeti mjere da se zaustavi odlazak visokoobrazovnog kadra iz Opšte bolnice Zvornik.

On kaže da Sindikalna organizacija zahtijeva i apeluje da institucije Republike Srpske i grada Zvornika poboljšaju stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da bi se zadržali ljekari radi pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga i konkurentnost na zdravstvenom tržištu.

Ističući da je jedan od zahtjeva smjena direktora Opšte bolnice Milorada Drljevića, koji je prouzrokovao loše međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Milutinović je rekao da će Sindikalna organizacija, ako ne bude udovoljeno ovim zahtjevima, organizovati javni protest u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

Predstavnici boračkih udruženja i organizacija podržali su zahtjeve Sindikata Opšte bolnice Zvornik, navodeći da nije dobro da odlazi ljekarski kadar iz ove zdravstvene ustanove koja ima regionalni karakter.

Direktor Opšte bolnice Zvornik Milorad Drljević naveo je da je iznenađen ovom konferencijom za novinare, prije svega, stavom Sindikata, pitajući kako se odjednom u ovih 15 dana situacija promijenila, dok je on direktor ove zdravstvene ustanove od 2007. godine.

„Opšta bolnica Zvornik je jedina bolnica u Republici Srpskoj koja pozitivno posluje i jedina je u ovoj zemlji koja nema obaveze za poreze i doprinose jer ih redovno izmiruje. Ova bolnica važi za jednu od najboljih u Republici Srpskoj“, podsjetio je Drljević.

On je naglasio da predsjednik Sindikata Milutinović nastupa u svoje lično ime, jer iza njega ne stoji nijedan od tri sindikata, koliko ih ima u bolnici, a najmanje Strukovni sindikat ljekara.

„Doktori koji su otišli iz Opšte bolnice Zvornik imali su svoje interese, a u razgovoru sa njima rekli su mi da su ‘dobili punudu koja se ne odbija'“, rekao je Drljević i dodao da je pokušao da ih zadrži, jer je šteta za svaku, pa i zvorničku bolnicu, kada ljekari odlaze.

Podsjetivši da je, kada je imenovan za direktora, u Opštoj bolnici bilo 40 ljekara specijalista, Drljević je naveo da ih sada trenutno ima 65, što govori u prilog činjenici da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi vodi računa o kadrovima.

„U Opštoj bolnici Zvornik radi dosta vrhunskih ljekara specijalista. Naravno, odlazak svakog ljekara se osjeti, ali vrijeme će pokazati da će na njihova mjesta doći mlađi, koji će izrasti u vrhunske ljekare“, rekao je Drljević.

On kaže da ga brine tvrdnja da su otišli mnogo važni, a ostali manje važni doktori, naglasivši da je odlazak ovih ljekara samo zbog bolje ponude.

Prema njegovim riječima, poslije ovih kvalifikacija mora preduzeti niz mjera da zaštiti Opštu bolnicu Zvornik, jer mu današnja konferencija za novinare, koju je održao Milutinović, liči da je plaćena od „konkurentske ustanove“ ili nekog ko je zlonamjeran prema Opštoj bolnici Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare