Spriječena veća materijalna šteta u Parku šume Taline

0
Ilustracija

SOKOLAC – Na području Parka šume Taline u blizini Sokoca ugašen je požar koji je zahvatio površinu osam do 10 hektara i brzom intervencijom vatrogasaca i radnika Šumskog gazdinstva/ŠG/ „Romanija“ spriječena je veća šteta, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog gazdinstva Strahinja Bašević.

Bašević je dodao da pričinjena manja materijalna šteta i da su pojedinačno gorjela stabla bora u šumi posebne namjene u Parku šuma Taline.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac naveli su da je u gašenju požara u popodnevnim časovima učestvovalo sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila i 60 radnika sokolačkog ŠG „Romanija“.

Vatrogasci su rekli Srni da je požar izbio na dvije različite strane parcele, te da se tokom dvočasovnog gašenja vatra pojavila i na trećoj strani površine koja je zahvaćena požarom.

Taline su uzvišenje u blizini centra opštine Sokolac na kome su tokom sedamdesetih godina zasađene sadnice smrče i bora, a kroz tu šumu prolazi trim-staza dužine 1.640 metara i opština ima turističke planove za ovaj prostor.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare