Спремност да гостима пруже квалитетне услуге

1

Оперативни тим за припрему нове зимске сезоне на Јахорини констатовао је данас да само заједничким снагама могу реализовати предстојећу зимску туристичку сезону и у комуникацији отклањати проблеме.

На састанку, којем су присуствовали представници институција и предузећа укључених у реалиазцију пројеката на Јахорини, разговарано је о обезбјеђивању услова за рад ски-центара, медицинске помоћи, присуства полиције, комуналне полиције, инспекцијске контроле, чишћења пута, наплате паркинга, као и о несметаном обезбјеђивању електирчне енергије, расвјете и воде на планини.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су представници свих институција на састанку истакли спремност да одговоре и рјешавају задатке како би пружили квалитетне услуге гостима на Јахорини, која је понос цијеле Републике Српске.

„На Јахорини су реализовани многи инфраструктурни пројекти захваљујући менаџменту Олимпијског центра, Влади Републике Српске и предсједнику Српске Милораду Додику“, рекао је Југовић на конференцији за новинаре послије састанка Оперативног тима.

Југовић је напоменуо да сви имају обавезу да Јахорину његују као драгуљ који је природа дала, а сарадња свих јавних предузећа, установа, институција и рјешавање проблема у ходу – гарантују успјешну зимску туристичку сезону.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић истакао је да је Јахорина захваљујући менаџменту Олимпијског центра постала препознатљива у Европи, те истакао да имају подршку локалне заједнице.

Гаговић је нагласио да су сви субјекти који су учествовали на састанку били сагласни по свим питањима и није било мимоилажења, напомињући да све раде у сврху да са Јахорине сваки гост оде задовољан.

„Покушаћемо да отклонимо оно што туристима смета у њиховом свакодневном боравку на планини, као што је одвоз смећа, паркинг, чишћење путева, обезбјеђивање електричне енергије и воде. На трновском дијелу Јахорине набавили смо довољан број контејнера и ако буде требало још нешто – допунићемо“, истакао је Гаговић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић изразио је задовољство што је присуствовао квалитетном састанку, те напоменуо да је Јахорина најљепши и најбољи српски бренд у Републици Српској који треба чувати јер сви од њега имају користи.

„Само заједничким снагама и доприносом можемо много тога постићи како би се гост увијек радо вратио на ову планину“, рекао је Краљевић.

Он је најавио да ће током децембра бити отворен ски-центар „Игришта“, који ће захваљујући руководству Олимпијског центра „Јахорина“ и предсједнику Републике Српске Милорада Додика полако ући на туристичку мапу.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић сигуран је да ће зимска сезона на Јахорини, која почиње сутра, привући велики број туриста из регона, те навео да та локална заједница иако није територијално повезана са Олимпијским центром – и те како има бенефите од зимске и љетне сезоне на планини.

Катић је навео да је Источно Ново Сарајево једина локална заједница која са Центром даје попусте за све становнеке те општине у износу од 5О одсто за десетодневне ски-пасове.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је Олимпијском центру „Јахорина“ што је омогућио да д‌јеца из ове локалне заједнице могу бесплатно да скијају на планини, те замолио институције у Српској да им помогну у реализацији пројекта инфраструктуре одмаралишта на Равној Романији.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић истакао је да су на састанку схватили шта свако треба да ради и какве су обавезе свих да би сезона протекла у најбољем реду, те навео да имају једну од бољих горских служби спасавања, која ће бити на располагању Олимпијском центру.

„Имамо азил за псе и радници нашег комуналног предузећа треба да свакодневно буду присутни на планини како пси луталице не би правили проблеме“, рекао је Гашановић.

Концертом легендардног пјевача Здравка Чолића на Јахорини ће сутра званично бити отворена зимска туристичка сезона.

Шеховац: Посјетиоци се на Јахорини могу осјећати безбједно

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац истакао је данас да сви гости и туристи који посјете Олимпијски центар „Јахорина“ могу да се осјећају безбједно и да су полицајци на овој планини доступни 24 часа.

Он је подсјетио да је у протеклом периоду на Јахорини отворена Полицијска станица, гд‌је су полицијски службеници присутни свакодневно, док су прије неколико година били ту само током зимске сезоне.

Шеховац, који је присуствовао састанку Оперативног тима за припрему зимске сезоне на Јахорини, рекао је да је учеснике информисао о стању безбједности на подручју ове планине, напомињући да је оно стабилно и задовољавајуће.

„Од сутра ће на подручју Јахорине бити појачано присуство полиције како би стање безбједности било још боље. Сви који посјете планину могу се осјећати сигурно и у сваком тренутку обратити припадницима Полицијске управе Источно Сарајево за сваку врсту помоћи“, рекао је Шеховац новинарима након састанка.

Састанку су присуствовали министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и представници свих релевантних институција и предузећа укључених у реализацију пројеката на Јахорини.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bolje da je vijest bila: Spremnost da stanovnicima opštine pružimo kvalitetne usluge (radi Jahorine i sječe šume pijemo zamućenu vodu čitavu 2023), ili da je načelnik policije rekao: da se svi građani Pala mogu osjećati sigurno (a imamo pokušaj ubistva na stepenicama Hrama od dobro poznatih nasilnika).