Spremni za novu školsku godinu

0

ZVORNIK – Direktor zvorničke Gimnazije i Srednje stručne škole /SSŠ/ „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je danas da je za opremanje medicinskog kabineta u ovoj školi uloženo 4.700 KM.

Pisićeva je rekla da je 2.400 KM obezbijedila organizacija „Vorld vižn“ /World Vision/, a ostatak partneri opština Zvornik, Opšta bolnica i Dom zdravlja, kao i škola od učeničke participacije.

„Kabinet je opremljen medicinskim krevetom, spravama za izvođenje vježbi za fizioterapeute, kompletnim medicinskim materijalom, klupama, stolicama, ormarima, a urađen je i pregradni zid“, istakla je Pisićeva.

Ona je rekla da su na svim učeničkim toaletima zamijenjena vrata, kao i zidne pločice u dijelu škole, okrečen dio učionica, te ofarbani radijator. U okviru projekta zamijenjeni su limovi na krovu i dio oluka, a kupljeno je i 90 stolica za tri kabineta.

Pisićeva je napomenula i da će od ove školske godine u upotrebi biti elektronska tabla u specijalizovanoj učionici za ogledne časove, što će, kako je rekla, olakšati rad i profesorima i učenicima.

Gimnaziju u SSŠ „Petar Kočić“ pohađa oko 1.000 učenika, od kojih je 250 upisano u prvi razred ove godine.

„Sva mjesta predviđena konkursom za upis učenika u našoj školi su popunjena, a za veliko interesovanje kod sršenih osnovaca izborili smo se prije svega kvalitetom u nastavi. Imamo stručno zastupljenu nastavu u potpunosti i nemamo tehnološkog viška“, rekla je Pisićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare