Sportska dvorana „Peki“ dobila upotrebnu dozvolu

0

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izdalo je upotrebnu dozvolu za Sportsko-poslovni centar „Peki“ i vanjsko uređenje objekta – saopšteno je danas na konferenciju za štampu organizovanoj u Opštini Pale na kojoj su učestvovali načelnik opštine Miodrag Kovačević i načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Pale Mlađen Ćeremidžić.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da se radi o značajnom objektu koji se dugo vremena gradio i da je konačno vrijeme da se stavi tačka na sve špekulacije o ispravnosti objekta koje su u proteklom narušavale imidž sportske dvorana i Pala u tom kontekstu.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Pale Mlađen Ćeremidžić je rekao da su u ovom odjeljenju, kada je riječ o dvorani, insistirali na najvećem mogućem stepenu sigurnosti objekta. Prema njegovim riječima, iako je Institut za ispitivanje materijala i konstrukcija RS dao zadovoljavajuću ocjenu za tri nosive grede krovne konstrukcije, iz opštine je insistirano da se urade dodatni radovi i ponovno rengensko snimanje koje je potvrdilo maksimalan stepen bezbjednosti objekta. Takođe, sa Institutom za ispitivanje materijala i konstrukcija RS ugovoreno je sezonsko praćenje objekta i kontrola prema rokovniku ustanovljenom za objekte ove veličine i namjene.

Sportsko-poslovni centar „Peki“ tako nesmetano nastvalja sa radom, a predstavnici opštine su danas najavili neke od događaja planiranim za mjesec oktobar, kao što je nastup srpskog nacionalnog ansambla „Kolo“ iz Beograda i muzički festival „Stare staze“.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare