Sportisti godine Srđan Draškić i Sanja Šakotić

0
Sportisti godine Srđan Draškić i Sanja Šakotić

ZVORNIK – Srđan Draškić, član Tekvondo kluba „Srpski soko“, proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Zvornika u 2017. godini, dok je najbolja u ženskoj konkurenciji član Odbojkaškog kluba „Drina“ Sanja Šakotić.

Pehare i nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Zoran Stevanović na manifestaciji „Izbor sortiste godine grada Zvornika“.

Draškić 10 godina trenira u Tekvondo klubu „Srpski soko“. Najbolji postignuti rezultat je treće mjesto u borbama na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Koreji, a osvojio je i prvo mjesto na prvenstvu BiH i proglašen je i za najuspješnijeg borca turnira.

Ovaj dvadesetdvogodišnji sportista rekao je da mu proglašenje za sportistu godine grada Zvornika u 2017. godini veoma znači, jer potvrđuje da se njegov rad prati i cijeni.

Sedamnaestogodišnja Sanja Šakotić rekla je da su iza ovog priznanja godine treniranja i uspješne utakmice.

„Ovo priznanje znači mi veoma mnogo, predstavlja mi podstrek da nastavim da treniram i nižem dobre uspjehe“, rekla je Šakotićeva.

Gradonačelnik Stevanović čestitao je svim dobitnicima priznanja, istakavši da je „Svetosavska nedjelja“, prema tradiciji, prilika da najbolji dobiju nagrade za ono što su radili u prethodnoj godini.

„Čestitam i roditeljima i sportskim radnicima, a najviše našoj djeci sportistima, jer je ovo put i način da izrastu u dobre ljude na koje se njihov grad ili neka druga sredina u kojoj budu živjeli može ponositi“, rekao je Stevanović i istakao da žiri nije imao nimalo lak posao prilikom izbora najboljih sportista i sportskih radnika.

On je podsjetio da je ove godine u gradskom budžetu predviđeno više sredstava za sport, što govori da je Gradska uprava opredijeljena da ulaže u sport i razvoj svih klubova u kojima je dobra radna atmosfera, gdje se dobro radi, pa ne izostaju ni rezultati.

„Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada, takmiče se i reprezentuju svoj grad i Republiku Srpsku širom svijeta“, istakao je Stevanović.

Za sportskog radnika godine proglašen je Duško Kusmuk /tekvondo/, a za najboljeg trenera Veljko Cvijetinović /fudbal/, dok je za najboljeg trenera mlađih kategorija izabran Dejan Gajić /košarka/.

Za najbolji sportski klub proglašen je DŽudo klub „Srpski soko“, a izabrani su i najbolji sportisti od trećeg do desetog mjesta, kao i 16 najtalentovanijih sportista.

Specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta uručena su Rajku Mirkoviću /džudo/, Miljanu Ćosiću /tekvondo/, LJubiši Milićiću /kajak/, Igoru Krajišniku /košarka/, Draganu Božoviću /džudo/, Valentini Šakotić /fudbal/, Goranu Kovačeviću /košarka/ i Mladenu Ristiću /tekvondo/.

U muzičkom dijelu, nastupili su članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“.

Izbor sportiste godine održan je u okviru tradicionalne kulturne, duhovne i sportske manifestacije „Svetosavska nedjelja“, posvećene prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare