Sporazum o saradnji Zvornika i Koljčugina

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i šef uprave ruskog Koljčuginskog okruga Maksim Jurjevič Barašenkov potpisali su danas Sporazum o saradnji između Zvornika i grada Koljčugino.

„Zvornik već ima potpisane iste ili slične sporazume sa Sremskom Mitrovicom u Srbiji, Oraovicom u Rumuniji i Sežanom u Sloveniji, dok je ovo četvrti takav sporazum i prvi sa nekim gradom izvan našeg regiona“, rekao je Stevanović novinarima nakon potpisivanja, dodavši da je Zvornik otvoren za saradnju i sa drugim gradovima u regionu i Evropi.

Prema njegovim riječima, predstavnici kulturnog i privrednog života grada Koljčugino uspostaviće više kontakata sa privrednicima Zvornika kako bi obostrano prijateljstvo pratila i saradnja u ekonomiji, kulturi i sportu.

Barašenkov je istakao da je ovo prvi korak u uspostavljanju šire saradnje između gradova Koljčugino i Zvornik.

„Mislim da će saradnja uroditi velikim plodom. Ovo je prvi korak ka široj saradnji, za početak u kulturi, a kasnije i u drugim oblastima, a ono što prvo slijedi jeste da predstavnici Zvornika dođu kod nas u goste“, rekao je Barašenkov.

Ističući da želi nastavak bratskih odnosa i uspjeh u obostranoj saradnji, Barašenkov je naglasio da mu je posebno zadovoljstvo što boravi u Zvorniku nakon posjete predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina bratskoj Srbiji.

Barašenkov je izrazio nadu da će se njihova posjeta Zvorniku proširiti na cijelu Republiku Srpsku i BiH.

U delegaciji iz Rusije bili su i prvi potpredsjenik Međunarodnog javnog fonda za zaštitu ljudskog dostojanstva i bezbjednost Sergej Aleksandrovič Šapovalov, generalni direktor Fabrike „Argenta“ iz grada Koljčugino Žana Vladimirovna Perevalova, direktor Fabrike namještaja „Vista“ Mihajil Jevgenjevič Jakovljev i umjetnik Aleksandr Ivanovič Curkan.

Prijemu za goste iz Rusije prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, savjetnik gradonačelnika Mile Jović i predsjednik Skupštine grada Mersad Mehmedović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare