Sporazum o saradnji sa Univerzitetom „Frederik Šopen“ iz Varšave

0

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić i rektor Univerziteta muzike „Frederik Šopen“ iz Varšave Klaudiuš Baran danas su potpisali opšti sporazum o saradnji koji podrazumijeva međusobnu razmjenu nastavnika, saradnika i studenata.

Kulić je rekao novinarima da su danas, otvaranjem 12. „Akordeon art“ festivala, grad Istočno Sarajevo i Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu centar kulturnih dešavanja na ovim, ali i na prostorima jugoistočne Evrope, pa i šire.

„Zahvaljujući postignutim rezultatima na prethodnim festivalima, mi smo danas sa Univerzitetom muzike iz Varšave potpisali klasičan sporazum o saradnji, koji podrazumijeva i zajedničko učešće na ovakvim i sličnim manifestacijama“, istakao je Kulić.

On kaže da će posebno biti potpisan sporazum između Muzičke akademije i Univerziteta „Frederik Šopen“, kojim će jasno biti definisati načini budućeg zajedničkog rada.

Kulić je izrazio nadu da će već naredne godine, na 13. „Akordeon artu“, imati konkretnije, još bolje i veće rezultate u saradnji između dva univerziteta.

Govoreći o akademijama umjetnosti, Baran je istakao de je međunarodna saradnja između različitih kultura i tradicije u muzici veoma važna.

„Muzika je u tom smislu veoma specifična, ona je medijum koji ne prepoznaje granice. Ali, bez obzira na to, različite tradicije različito vide pitanje muzike“, smatra Baran.

On je naveo da će se budućom, specifičnom saradnjom, vidjeti kako se radi sa studentima, te razmijeniti dobre prakse na oba univerziteta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare