Spektakl fočanskih “Delija” uoči 26. rođendana Srpske

0
755

FOČA- Razvijanjem platna, dužine 30-tak metara, sa likom Svetog Stefana na jednoj zgradi u Foči, uz vatromet i baklje, fočanski navijači Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” čestitali su Republici Srpskoj 26. rođendan.

Pred više stotina sugrađana, fočanske “Delije” raširile su i veliku sliku na platnu generala Ratka Mladića na kojoj piše “Doživotno heroj”, kao i zastavu Srbije sa mapom Kosova i Metohije i porukom “Nema predaje”.

Spektakl je počeo u 18.00 časova, kada su se oglasila zvona sa Svetosavskog hrama, kojima je najavljena večernja služba uoči praznika Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Nebo iznad Foče obasjao je vatromet, a oko Plavog nebodera, najviše fočanske zgrade na koju je okačeno platno sa likom svetitelja, upaljene su baklje, dok su sa razglasa odjekivale himna “Bože pravde” i čuvena pjema iz Prvog svjetskog rata “Marš na Drinu”.

Ranije danas fočanske “Delije” pozvale su sugrađane na rođendansku žurku dimnom zavjesom u bojama srpske zastave, koju su upalili na vrhu Plavog nebodera.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar