Spasojević: Velika šansa u ljetnom turizmu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Velika šansa Istočnog Sarajeva „leži“ u ljetnom turizmu, a najveći potencijali su Jahorina, Trebević i pećina Orlovača, ističu u Turističkoj organizaciji ovog grada.

Direktor Turističke organizacije Branka Spasojević rekla je Srni da je i u ovom periodu Jahorina veoma interesantna turistima i da na tom području instaliraju nove sadržaje za ljeto.

Ona je naglasila da je Jahorina najveći turistički potencijal, jer ima najveće smještajne kapacitete i sadržaje, pa da se zbog toga i ostvaruje najveći broj noćenja.

Spasojevićeva je navela da na Trebeviću boravi sve više turista ali da nemaju zvanične podatke koliko ljudi posjeti ovo poznato izletište.

„Po posjeti će sigurno u narednom periodu preuzeti primat kada je riječ o ljetnom turizmu“, istakla je Spasojevićeva.

Ona je dodala da i pećina Orlovača bilježi veoma puno posjeta, kako pojedinačnih tako i organizovanih.

Spasojevićeva je istakla da na području grada ima i drugih destinacija koje turisti posjećuju što je vidiljivo na osnovu plaćanja boravišnih taksi i po broju ostvarenih noćenja.

Ona je napomenula da su u aprilu, maju i junu pojačane posjete turističkim destinacijama, te se nada da će ovu godinu završiti sa više od 150.000 noćenja.

„Turistička ponuda grada predstavlja se putem internet marketinga i učešćem na vodećim sajmovima u zemlji i regionu“, kaže Spasojevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare