Spasojević: Lepeza turističkih proizvoda

0

Turistička signalizacija, kao jedan od uočenih nedostataka u radu Turističke organizacije Istočno Sarajevo, uskoro će biti prevladan, zahvaljujući projektu koji će biti realizovan u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske i gradom, izjavila je Srni direktor ove organizacije Branka Spasojević.
Ona je naglasila da će ove aktivnosti biti realizovane u okviru EU projekta za razvoj turizma, čija je ukupna vrijednost 12.000 evra.

„Realizacija ovog projekta uveliko je u toku. Trenutno su u izradi 29 male putokazne table i pet velikih, sa turističkom signalizacijom koja se odnosi, prije svega, na glavnu turističku destinaciju na području Istočnog Sarajeva, olimpijsku ljepoticu Jahorinu, ali i na Trebević, kao i centar Pala“, precizirala je Spasojevićeva.

Ona je ponovila apel lokalnim vlastima, kao i predstavnicima javnih i privatnih preduzeća koja se bave turizmom i ugostiteljstvom da doprinese da turističke destinacije u Istočnom Sarajevu i posebno na Jahorini tokom cijele godine budu u funkciji i sa bogatim sadržajem za posjetioce.

Istovremeno, ističe ona, Turistička organizacija Istočno Sarajevo nastavlja i redovne aktivnosti, prije svega učešće na sajmovima turizma i sporta kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH i okruženju.

„Bili smo zapaženi akteri velikog turističkog sajma u Beogradu, koji predstavlja jednu od najznačajnijih sajamskih manifestacija u regionu, i gdje je turistički štand Republike Srpske i ove, kao i svih ovih godina do sada, snažno bio podržan od Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, sa Mlađenom Cicovićem na čelu“, kaže direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo.

Ona je najavila da će 8. septembra u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu Turistička organizacija Istočno Sarajevo učestvovati u turističkoj promociji na otvorenom, gdje će se pojaviti i turističke organizacije iz Višegrada, Rogatice, Vlasenice, ali će Jahorina ima dominantan položaj na toj jedinstvenoj manifestaciji.

„Glavni naši partneri i za ovaj, kao i sve druge projekte su Ministarstvo trgovine i turizma Srpske, Predstavništvo Srpske u Beogradu i Turistička organizacija Republike Srpske“, ističe Spasojevićeva.

Ona je navela da će 9. i 10. septembra u Turistička organizacija Istočno Sarajevo učestvovati na promotivnoj turističkoj akciji na centralnoj gradskoj šetališnoj zoni u Novom Sadu.

Od 18. do 20 septembra Turistička organizacija Istočno Sarajevo će uzeti učešće na Sajmu turizma u Banjaluci, na Trgu Krajine, i to bi trebalo da bude još jedna promotivno-turistička priča pod vedrim nebom.

„Očekujemo da dostojno prezentujemo zimske i ljetne turističke potencijale Istočnog Sarajeva, uključujući Jahorinu, Trebević, pećinu Orlovača, izletište Kadina voda, ribolovačku oazu u Nikolićima, Vučju Luku i Crepoljsko, izvorišta Miljacke i Prače, kao i ostale mikroturističke destinacije pogodne za lov i ribolov, vjerski i seoski turizam, planinarenje i alpinizam, planinski biciklizam, paraglajding, te vožnju popularnim četverotočkašima `kvadovima`“, kaže Spasojevićeva.

Ona je naglasila da je na Palama nedavno registrovano prvo seosko domaćinstvo u vlasništvu porodica Korać i Pavićević, koje namjeravaju da se bave seoskim turizmom.

„Posebnu atrakciju predstavlja njihov ribnjak u kojem uzgajaju potočnu pastrmku, a bave se i prozvodnjom organske hrane“, dodala je Spasojevićeva.

Prema njenim riječima, ne treba zaboraviti ni doprinos hotelijera i ugostitelja na području grada Istočno Sarajevo i Jahorine, kao i dvije velikih firmi sa Pala koje u svom poslovnom portfoliju njeguju i turizam, a to su kompanija „Stanišić“ koja razvija etno-kompleks na Trebeviću i kompanija „Majneks“ koja gradi gondolu sa Pala preko Ravne planine na Jahorinu, ispod koje će biti uređena i ski-staza.

Spasojevićeva je istakla i sadržajnu saradnju Turističke organizacije sa međunarodnom likovnom kolonijom „ART simpozijum Jahorina“ sa Pala, sa kojom ima potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare