Spasioci iz Foče u Obrenovcu, Bijeljini i Doboju

0

FOČA – U evakuaciji stanovništva u Obrenovcu od jutros sa dva gumena čamca učestvuje i šest raftera iz Foče, koji su na poplavljeno područje stigli oko 4.30, odmah su stupili u kontakt sa Žandarmerijom Srbije i već u 5.00 časova su bili na vodi u akciji spasavanja.


Osim čamaca, momci iz Foče ponijeli su dvadesetak prsluka za spasavanje i ostalu neophodnu opremu, a otišli su na poziv direktora marketinga Sportskog društva Crvena zvezda Zorana Avramovića.

Stanje u Obrenovcu je jako teško i u toku je evakuacija stanovništva. Fočanski rafteri pomažu evakuaciju i u Bijeljini, a u Doboju je ekipa Spasilačkog kluba „Volf“ iz Foče.

U Janji i drugim bijeljinskim naseljima, Fočaci su juče evakuisali oko 150 mještana. Učestvovali su i u dostavi hrane i vode za piće, a danas su nastavili svoju misiju.

Na području Doboja, ronioci „Volfa“ djeluju i na vodi i pod vodom, a prolaze i kroz kanalizaciju kako bi došli do onih kojima je pomoć potrebna.

Civilna zaštita u Foči u stalnom je kontaktu sa ovom specijalizovanom jedinicom.

„Javljaju nam da je situacija u Doboju i dalje teška i da ima dosta ugroženog stanovništva, kome je potrebno dostaviti hranu i lijekove“, rekao je šef odsjeka Civilne zaštite Čedo Zelović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare