Sokolović: Olimpijski centar već počeo pripreme za narednu zimsku sezonu

0

Rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra „Jahorina“ sa Pala Dragan Sokolović pozvao je turiste iz Srbije, Evrope i svijeta da dođu na ovu „zimsku ljepoticu“ i tokom ljeta, jer su im, uz povoljne ljetne aranžmane, obezbijeđeni i atraktivni sadržaji.

Sokolović je rekao Srni na „Berzi turističke prizme“, koja je sinoć otvorena u Novom Sadu, da će najveća atrakcija na ovoj olimpijskoj planini biti šestosjed.

„Svima koji sjednu u šestosjed zastaće dah od neviđenog vidika koji se pruža unedogled, dok se penju nad jahorinskim padinama nebu pod oblake, sve do vrha planine na 1.916 metara nadmorske visine“, kaže Sokolović.

On je dodao da je Olimpijski centar već počeo pripreme za narednu zimsku sezonu, jer se Jahorina „rezerviše“ šest mjeseci unaprijed.

„U toku je realizacija projekta prema kome će na vrhu Jahorine biti napravljena akumulacija kapaciteta 100.000 metara kubnih vode, namijenjena proizvodnji snijega. Poput velikih evropskih centara, podloga ski-staza biće kombinacija vještačkog i prirodnog snijega. A, snježni topovi na pravim mjestima neće dozvoliti da snijega na stazi nedostaje i kad ga stvarno nema“, pojasnio je Sokolović.

Prema njegovim riječima, ovogodišnju zimsku sezonu obilježio je rekordan promet na skijalištima Centra, koji je bio veći od tri miliona KM.

„Plan Olimpijskog centra je da Hotel `Bistrica` i skijališta ostvare ove godine ukupan promet od pet miliona KM, što bi sezonu u cijelosti učinilo veoma uspješnom“, naveo je Sokolović.

On je dodao da će Hotel „Bistrica“ od aprila do juna svoje kapacitete staviti na raspolaganje omladinskom i đačkom turizmu. „Već sada imamo dogovoreno više od 10.000 noćenja za škole u prirodi i đačke ekskurzije. Istovremeno, `Bistrica` je već do oktobra rezervisana za desetine skupova – kongresa, seminara i različitih simpozijuma“, kaže Sokolović.

On je najavio da će i ove godine na Jahorini biti organizovani omladinski košarakaški i fudbalski kampovi.

„Tokom jula i avgusta na Jahorini će za omladince biti organizovani tradicionalni košarkaški i fudbalski kampovi, čiji su organizatori Košarkaški klub `Partizan` iz Banjaluke i Fudbalski klub `Crvena zvezda` iz Beograda. Omladince, polaznike tih kampova posjetiće sadašnja velika košarkašaka i fudbalska imena, kao i ona čija su majstorstva obilježila te sportove u bivšoj Jugoslaviji“, rekao je Sokolović.

U Novom Sadu sinoć je otvorena 16. „Berza turističke prizme“, svojevrsna pijaca turističke ponude i tražnje svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije.

Na Berzi učestvuje oko 100 turističkih kompanija iz osam zemalja, predstavnici hotelijera, banja, turističkih organizacija i turoperatera.

„Berza turističe prizme“ biće završena danas radionicom na kojoj će iskustva razmijeniti predstavnici hotelijera, banja, turističkih organizacija i turoperatera sa prostora bivše Jugoslavije.

Organizator Berze je „Turistička prizma“ iz Novog Sada, preduzeće koje pruža usluge konsaltinga i edukacije osoblja u ugostiteljstvu i turizmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare