Sokolački vrtić zatvoren narednih 15 dana

0

SOKOLAC – Rad sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obustavlja se od sutra u narednih 15 dana zbog pozitivnih nalaza na virus korona kod šestoro djece i troje zaposlenih u ovom vrtiću, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac.

„S obzirom na to da danas imamo potvrđena još tri slučaja pozitivna na virus korona, te da je riječ o radniku sokolačkog vrtića i dvoje djece iz starije jasličke grupe i prethodno pozitivna četiri mališana iz mlađe jasličke grupe, kao i dvije vaspitačice, danas je ponovo sprovedena epidemiološka anketa u toj Ustanovi radi prevencije daljeg širenja zaraze“, navodi se u obavještenju iz ovog Štaba.

Štab za vanredne situacije opštine Sokolac saopštio je da je danas donio odluku da se iz preventivnih razloga obustavi rad vrtića na 15 dana kako bi se spriječila transmisija virusa u preostalim vrtićkim grupama i šire.

„Na snazi ostaju ranije donesene privremene epidemiološke mjere uz konsultaciju pedijatra sokolačkog Doma zdravlja Adrijane Stanar sa profesorom Biljanom Mijović, specijalistom epidemiologije i redovnim profesorom na Katedri za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Foči“, navode iz Štaba.

Djeca kod koje je dokazano prisustvo virusa korona, kao i ona koja su bila u direktnom kontaktu, odnosno koja su boravila u istoj grupi i radnici ove ustanove pozitivni na virus ostaju u izolaciji uz zdravstveni nadzor 14 dana od dana kada su stigli rezultati testa.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja Adrijana Stanar rekla je Srni da su sva testirana djeca dobro i da mališani pozitivni na virus korona nemaju težu kliničku sliku.

„Sva djeca su afebrilna i nadamo se da će tako i ostati. Pod nadzorom su nadležnog ljekara“, navela je Stanarova.

Djeca iz ostalih grupa zajedno sa roditeljima će biti pod zdravstvenim nadzorom uz ograničenje kontakata koje treba svesti na minimum u narednih 14 dana.

Nakon zatvaranja, u objektu vrtića na Sokocu biće izvršena potpuna dezinfekcija i provedene sve higijensko-epidemiološke mjere.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare