Sokolački vrtić dobio novi izgled

0

SOKOLAC – Na Sokocu su danas završeni radovi na prve dvije faze utopljavanja objekta vrtića, ukupne vrijednosti oko 250.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Milovan Bjelica i dodao da slijede još dvije-tri faze.

On je napomenuo da su radovi izvršeni u okviru projekta energetske efikasnosti, čija je ukupna vrijednost na objektu ovog vrtića procijenjena na 500.000 KM.

Direktor ove predškolske ustanove Biljana Kosorić rekla je Srni da su radovi na zamjeni stolarije počeli u novembru prošle godine i da će, osim mnogo ljepšeg i veselijeg izgleda, zahvaljujući donatorima, vrtić od sada izdvajati znatno manje sredstva za zagrijavaje prostorija.

Ona je naglasila da je za ovaj projekat aplicirala opština Sokolac, koja je i osnivač vrtića, a podržalo ga je više donatora.

U prve dvije faze, kako je navela, zamijenjena je fasadna stolarija i utopljavanje fasade na objektu, koji je građen prije 40 godina.

Kosorićeva je dodala da su zbog loših uslova tokom zime radovi su bili prekinuti i da su nastavljeni krajem februara, čim su to vremenski uslovi dozvolili.

Ona je izrazila nadu da će u narednim fazama projekta, kako je predviđeno, biti izvršena rekonstrukcija krova i „mašinskog dijela“, što podrazumijeva zamjenu instalacija grijanja i postavljanje unutrašnje led rasvjete.

Kosorićeva je naglasila da se u ovom objektu godinama vodilo računa o svemu, pa je veoma dobro očuvan, ali je neophodno dodatno ulaganje s obzirom na to da je izgrađen 1981. godine.

„Opština Sokolac i ova ustanova sigurno ne mogu obezbijediti sredstva za rekonstrukciju ovog objekta, tako da nade polažemo u pomoć donatora i obezbjeđenje sredstava kroz projekte“, istakla je Kosorićeva, dodajući da u tome vidi jedino rješenje da vrtić i dalje služi svojoj svrsi.

Radovi na objektu sokolačkog vrtića počeli su 2. novembra prošle godine, a u realizaciju ovog projekta uključeni su UNDP, Svjetska banka, Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i lokalna uprava na Sokocu, koja je pripremila potrebnu dokumentaciju i obezbijedila dio sredstava.

Izvođači radova su firme „Marvel“ sa Pala i „Tehnogradnja“ iz Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare