Sokolački osnovci, naša budućnost

0

SOKOLAC – Dana 16.05.2013. godine pod pokroviteljstvom World Vision organizacije održana je smotra i prezentacija 71 učeničkog projekta iz više škola i opština BiH.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora,vlasti,međunarodnih organizacija korporativnog sektora u BiH, kao i načelnici svih opština učesnika kako bi osigurali podršku i implemetaciju izabranih projekata za unapređenje škole.

Naša škola je učestvovala sa 9 projekata koje su predstavili učenici sedmih i osmih razreda. Svi ponuđeni projekti su bili interesantni za goste, gdje su naši učenici sa svojim projektima bili veoma zapaženi.

Ovom događaju predhodila je prezentacija po školama održana 25.03.2013. godine na kojoj je projekat učenika VIII-1 sa temom „Premještanje i obogaćivanje školske biblioteke i otvaranje čitaoničkih mjesta“ odabrana za realizaciju čija implemetacija će početi narednih dana.

Vrijednost nagrađenog projekta je 13.000 km i 1.000 km nagrada za odjeljenjsku zajednicu VIII-1. Podršku našim učenicima je pružio načelnik opštine Milovan Bjelica, jedan od članova komisije za odabir novih projekata za unapređenje škole.

Ekipu škole predvodila je direktor Divna Janković i razredni starješina učenika VIII-1 Dragica Malović.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare