Sokolački atletičari do sada osvojili oko 20 medalja

0

SOKOLAC – Na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ na Sokocu, drugi dan takmičenja u 16 atletskih disciplina protekao je u znaku dobrih rezultata, ali nije bilo obaranja rekorda igara iako je nekoliko takmičara to pokušavalo, rekao je Srni rukovodilac atletskog takmičenja na ovoj manifestaciji Neđo Đurović.

Đurović je naveo da je Božidar Marković iz Bajine Bašte pokušao da obori dosadašnji rekord igara u skoku u vis koji iznosi 208 centimetara, ali mu nije išlo na ruku vrijeme i kiša zbog koje je početak takmičenja kasnio više od jednog časa.

Đurović je izdvojio i zlatnu medalju i rezultat sokolačke atletičarka Mladene Petrušić, ostvaren na trci 100 metara prepone 14:50:00, kao veoma dobar ne samo u BiH, nego i u regionu.

On je naglasio da je Petrušićeva osvojila zlato i u bacanju kugle, te dodao da se očekuju najbolji rezultati i u „njenim disciplinama“ skoku u vis i troskoku, čime postaje jedan od konkurenata za najboljeg sportistu 56. MOSI.

Đurović je rekao da su postignuti dobri rezultati i u trkama po grupama na 400 metara za žene i muškarce.

Prema njegovim riječima, pažnju ljubitelja atletike sinoć je privukla i 13-godišnja Saima Murić iz Prijepolja jer joj je za malo izmakla zlatna medalja u trci na 1.500 metara, koja je pripala Slađani Perunović iz Bijelog Polja, rekorderki Crne Gore.

Đurović je podsjetio da je Murićeva prošle godine postavila rekord Srbije za mlađe pionirke na 3.000 metara. U ovoj zanimljivoj trci bronza je pripala Amiri Mehmedović iz Prijepolja.

Na sinoć održanim atletskim takmičenjima na stadionu „Bara“ na Sokocu, u bacanji diska u muškoj konkurenciji zlatnu medalju je osvojio Ivan Ćebić iz Rogatice, koji je bacio disk na daljinu od 41,26 metara, a u ženskoj Ani Bošković iz Mojkovca /33,33 metra/.

Sokočanin Aleksandar Lučić osvojio je zlatnu medalju bacivši koplje 63,27 metara, kao i njegova klupska koleginica Mladena Petrušić, bacivši kuglu 11,35 metara.

Petrušićeva je bila najbolja u trci na 100 metara prepone za žene, a njen sugrađanin Alesandro Manojlović osvojio je zlatnu medalju u trci na 110 metara prepone.

U trci na 100 metara za žene najbolja u svojoj grupi bila je Dajana Petković iz Pljevalja, a u muškoj konkurenciji Filip Ištvanović iz Berana, sa veoma dobrim rezultatom od 10:93,00.

Član sokolačke atletske ekipe Stefan Ćuković osvojio dvije zlatne madalje, u trci na 1.500 i 800 metara, a njegov klupski kolega Mihajlo Memedović, rekorder BiH za mlađe juniore, ponio je zlato u troskoku.

Na 56. MOSI danas se na stadionu „Bara“ na Sokocu nastavaljaju takmičenja u 13 atletskih disciplina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare