Sokolac u suzama ispratio posmrtne ostatke nastradalih

0

SOKOLAC – Na Novom groblju na Sokocu danas su sahranjene Milica Dobrilović, Svjetlana Komlenović i Aleksandar Golubović, dok je Nadežda Debelnogić sahranjena na groblju u Podromaniji kod Sokoca.

Njih četvoro poginulo je u saobraćajnoj nesreći u nedjelju oko 22.00 časa u mjestu Bjelosavljevići kod Sokoca.

Opelo je ispred crkve Svete Petke na Novom groblju na Sokocu služilo više sveštenika Eparhije dabrobosanske, a sahrani je prisustvovalo više od 1 000 stanovnika Sokoca.

Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević rekao je da je strašna vijest da su u jednom trenu ugašeni mladi životi, što je velika tragedija za mještane ove opštine.

Protojerej stavrofor Milorad Ljubinac je, poslije opela, rekao je da su Svjetlana, Milica i Nadežda krenule na put bez povratka, a da su njihovi roditelji, srodnici, građani i prijatelji učinili sve što mogu da se dostojno od njih oproste.

Oproštajno pismo pročitao je Mladen Delić, koji je 12 godina išao u školu sa ovim djevojkama.

Tridesetosmogodišnji Aleksandar Golubović i tri 19-godišnje djevojke – Milica Dobrilović, Svjetlana Komlenović i Nadežda Debelnogić, svi sa Sokoca, poginuli su u nedjelju u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu magistralnog puta Rogatica – Podromanija, u mjestu Bjelosavljevići.

U nesreći, koja se dogodila oko 22.00 časa, učestvovalo je putničko vozilo „golf A5“ kojim je upravljao nastradali Golubović, a u vozilu su se nalazile i tri 19-godišnje djevojke. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je neprilagođena brzina stanju i uslovima puta.

Zbog pogibije četvoro mladih sa Sokoca, Skupština opštine je proglasila utorak, 6. decembar, danom žalosti.

Ovom odlukom naloženo je spuštanje zastave na pola koplja na svim privrednim i javnim institucijama i ustanovama na području opštine, a u svim ugostiteljskim objektima je zabranjeno puštanje muzike.

Sahrana Sokolac

Svjetlanina smrt gubitak za sokolački sport


Preranom smrću Svjetlane Komlenović, Ski klub Glasinac, Sportsko društvo Glasinac i cijeli sportski Sokolac ostali su bez jednog od svojih najvrednijih i najuspješnijih članova. Svoj talenat u ljubav prema smučarskom sportu pokazala je već na prvim takmičenjima, prije više od 10 godina, kada je postala članica Ski kluba Glasinac.

Prošla je sve selekcije kluba i stasala u jednu od najboljih smučarki Republike Srpske. Stigla je i do reprezentacije Bosne i Hercegovina.

Upravo na dan sahrane, trebalo je da, kao članica reprezentacije, putuje na takmičenje u biatlonu, u okviru Evropa kupa, koje će se održati u Italiji, Švedskoj i Rusiji.

Nažalost, smrt je bila brža i odvojila je ovu mladu djevojku od ovog velikog takmičenja i novih uspjeha i medalja na smučarskim stazama.

– Jedino što možemo u ovom trenutku je da obećamo je da ćemo Svjetlanu zauvijek sačuvati u sjećanju. Više je nema među nama, ali će u našim srcima ostati njen dragi lik, kaže Miroslav Borovčanin, trener Ski kluba Glasinac.

Ostaće i brojne medalje koje je Svjetlana Komlenović osvojila na prvenstvima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Srbije, na kupovima i memorijalnim takmičenjima.

Svjetlana je bila aktivna i u Planinarsko-skijaškom društva Glasinac, a u julu ove godine učestvovala je i na 48. MOSI, u ekipi Sokoca na takmičenju u planinarskoj orijentaciji.


(www.palelive.com / Srna / foto: RTV IS, Opština Sokolac)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare