Sokolac – Puštena u rad rekonstruisana kotlovnica

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Psihijatrijskoj klinici danas je svečano puštena u rad rekonstruisana kotlovnica na lako lož-ulje, a sredstva od oko 200.000 KM obezbijeđena su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (RS). Radica Ćeranić, direktor ove ustanove, koja je 2009. obilježila 50 godina rada, istakla je da je u prošloj godini izvršena rekonstrukcija restorana, a u ovoj završena rekonstrukcija kotlovnice kapaciteta 900 kilovata, ventilacije, kuhinje i vešeraja. Ćeranićeva je napomenula da je prvo pripremljena projektna dokumentacija i odabran izvođač radova preduzeće „Grijanjeinvest“ Pale, koje je uspješno obavilo radove. Ona je rekla da je ove godine planirana rekonstrukcija telefonske centrale i portirnice na Klinici, kao i otvaranje Zavoda za forenzičku psihijatriju, gdje će biti zbrinjavani sudski pacijenti iz cijele BiH.

Ćeranićeva je zahvalila direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goranu Kljajčinu koji je omogućio zarađena sredstva iz reprograma za realizaciju ovih radova.

Predstavnik izvođača radova diplomirani inženjer Ljubiša Tanić rekao je da su prostorije u objektu za vrijeme trajanja radova imale grijanje, a ugrađena je i najsavremenija oprema koja omogućava manju potrošnju lož ulja.

Tanić je napomenuo da su postavljena dva nova kotla a zadržan je i jedan stari, te zamijenjena kompletna kanalizaciona mreža u kuhinji i mnogobrojnim toaletima i tako način riješen problem dugogodišnjeg curenja otpadne vode u kotlovnici.

Sokolačka Psihijatrijska klinika radi u okviru Kliničkog centra Istočno Sarajevo kao organizaciona jedinica i obezbeđuje liječenje akutnih i hroničnih psihijatrijskih bolesnika, kao i forenzičkih pacijenata.

U okviru Klinike odvija se i rad sa studentima Medicinskog fakulteta iz Foče. U ustanovi je zaposleno 79 medicinskih radnika, 59 nemedicinskih i devet medicinskih saradnika.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare