Sokočanin Mihajlo Memedović skače u bojama Srbije

0

SOKOLAC – Mladi atletičar sa Sokoca Mihajlo Memedović /17/, juniorski šampion Srbije u skoku udalj i rekorder Srbije u desetoboju, član beogradskog Atletskog kluba „Voždovac“, dobio je poziv da prvi put kao reprezentativac Srbije nastupa na Balkanijadi u Sofiji 13. februara.

Podrška „Voždovca“ i porodice

Memedović je od jula prošle godine, na poziv poznatog trenera „Voždovca“ Jovana Jahića, postao član tog beogradskog kluba i, zahvaljujući njemu, postigao sjajne rezultate na atletskim takmičenjima.

„Na prvom takmičenju za `Voždovac` u avgustu prošle godine nastupio sam u kategoriji starijih godišta /starijih juniora/ i osvojio treće mjesto u skoku udalj sa 6,89 metara, što je mi bio lični rekord na otvorenom“, rekao je Memedović Srni.

Nakon toga, uslijedili su još bolji rezultati na državnim prvenstvima Srbije – skok udalj od 6,95 metara, bacanje koplja 59,05 metara i u troskoku.

Na prvenstvu Srbije, krajem januara ove godine u Beogradu, Memedović je skokom udalj od 7,10 metara postao prvak Srbije u kategoriji starijih juniora.

U septembru prošle godine postavio je novi državni rekord u desetoboju u konkurenciji mlađih juniora na otvorenom i postao prvi momak sa 17 godina koji je obezbijedio 6.072 boda, oborivši dotadašnji rekord od 5.880 bodova.

„Posebnu zahvalnost dugujem treneru Jahiću i šampionki Srbije u skoku uvis Zorani Bukvić, koji mi pomažu da dostignem najbolje rezultate i ostvarim svoj san“, kaže mladi atletičar.

On vjeruje da će na Prvenstvu Balkana 13. februara u Sofiji opravdati očekivanja svojim prvim nastupom za reprezentaciju Srbije za starije juniore u skoku udalj.

Memedović se nada da će do 1. jula uspjeti da ispuni normu za Evropsko prvenstvo, koja je za njegovu disciplinu 7,35 metara.

Mladi atletičar sa Sokoca već osam mjeseci uz veliku podršku porodice povremeno odlazi na treninge u Beograd ili njegov trener dođe na Sokolac, ali svakodnevno od Jahića dobije preporuke za treninge u svom rodnom mjestu, gdje pohađa treći razred gimnazije u Srednjoškolskom centru „Sveti Vasilije Ostroški“.

Prve medalje u „Glasincu“

Memedović je prije odlaska u „Voždovac“ od trećeg razreda osnovne trenirao i nastupao za sokolački Atletski klub „Glasinac“, gdje je, takođe, donosio medalje sa svih takmičenja.

Početkom prošle godine, sa Prvenstva BiH u Zenici, „Glasincu“ je donio tri zlatne medalje /u trci na 60 metara, na 60 metara prepone u troskoku i srebrnu u skoku udalj/.

Memedović je krajem februara prošle godine postavio rekord BiH i Republike Srpske u skoku udalj od 6,98 metara za mlađe i starije juniore i u sedmoboju za mlađe juniore nastupivši van konkurencije na Prvenstvu Srbije u višebojima za sve kategorije u Beogradu osvojivši 4.505 bodova.

Brat Marko na istom putu

Marko Memedović /13/, Mihajlov brat, član sokolačkog „Glasinca“ i jedan od uspješnijih pionira ovog kluba, osvojio je pet medalja u prošloj godini, koja je bila siromašna atletskim takmičenjima.

Mlađi Memedović kaže Srni da voli da baca koplje i vorteks, te da je dobar u skoku uvis i udalj, što će dokazati u narednom periodu, baš kao i njegov idol – brat Mihajlo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare