Sokočani najbolji mladi atletičari

0

SOKOLAC – Na regionalnom finalnom takmičenju u atletici učenika osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije na Sokocu najviše medalja dobili su učenici Osnovne škole Sokolac i Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac.
Učenici Osnovne škole Sokolac osvojili su šest zlatnih medalja, a Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac devet medalja.

U takmičenju na stadionu „Bara“ na Sokocu u okviru „Malih olimpijskih igara“ učestovalo 77 učenika osnovnih i 35 učenika srednjih škola.

Učenik devetog razreda Uroš Đerić bio je najbolji u disciplini trčanje na 100 metara.

Učenik osmog razreda Mihajlo Memedović bio je najbolji u skoku u dalj, a učenik devetog razreda Petar Zoranović u tračanju na 800 metara, rekla je za Srnu profesor fizičke kulture u Osnovnoj školi Sokolac Suzana Arbinja.

Ona je dodala da su se na republičko takmičenje plasirali i učenica devetog razreda Nikolina Sontag u bacanju kugle, učenica osmog Anđela Simić u skoku u dalj i učenik osmog razreda Marko Savić u disciplini kugla.

Na republičko takmičenje u atletici učenika osnovnih i srednjih škola ide šest učenika Osnovne škole i devet Srednjoškolskog centra sa Sokoca.

Ovo tradicionalno takmičenje će se održati 4. maja u Banjaluci, pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare