Socijalno ugroženim porodicama više od 200 humanitarnih paketa

0
Crveni krst RS
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinski odbor Crvenog krsta /OO CK/ Istočna Ilidža podijeliće narednih dana, povodom božićnih praznika, više od 200 paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama sa područja ove opštine.

Sekretar OO CK Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je Srni da se u paketima vrijednim 35 KM nalaze osnovni prehrambeni proizvodi – brašno, ulje, šećer, so, konzerve, te proizvodi za ličnu higijenu.

Prema njegovim riječima, namirnice su prethodih dana u tržnim centrima prikupljali mladi volonteri CK iz osnovnih škola sa područja opštine Istočna Ilidža i iz Srednjoškolskog centra, a određenu količinu donirao je jedan privatni preduzetnik.

„Ova tradicionalna aktivnost i ove godine organizovana je povodom božićnih praznika. CK svake godine organizuje ovakve akcije uoči pravoslavnog Božića i Vaskrsa“, naveo je Skakavac.

On je rekao da će humanitarni paketi biti podijeljeni, ne samo korisnicima Centra za socijalni rad Istočna Ilidža, nego svima koji nisu u mogućnosti da obezbijede namirnice za predstojeće božićne praznike.

Skakavac je pozvao sve socijalno ugrožene građane da se jave OO Crvenog krsta Istočna Ilidža koji će im pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Prema njegovim riječima, svima koji ne budu, zbog bolesti, mogli da dođu u prostorije CK, pakete će dostaviti volonteri na kućnu adresu.

Najavljujući da će narednih dana biti održana Skupština OO CK Istočna Ilidža na kojoj će biti usvojen plan rada za ovu godinu, Skakavac je istakao da će jedna od prvih aktivnosti ove organizacije biti učešće u realizaciji manifestacije plivanje za Časni Krst koja se tradicionalno održava na rijeci Željeznici u Vojkovićima na Bogojavljenje 19. januara.

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments