Socijalno ugroženim 15.000 KM za ogrev

0
Socijalno ugroženim 15.000 KM za ogrev

VIŠEGRAD – Za nabavku ogreva za socijalno ugrožene opština Višegrad je posredstvom Centra za socijalni rad u ovoj godini izdvojila 15.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dejan Savić.

„Ove godine odlučili smo se za ovakav vid davanja novčanih sredstava, što ranije nije bio slučaj, jer smo novčana sredstva za ogrev podijelili i za lica iz ruralnih područja, što do sada iz tehničkih razloga nije bilo moguće“, kaže Savić.

On je naglasio da je 100 socijalno ugroženih lica dobilo ovu vrstu pomoći.

„Korisnicima socijalne pomoći obezbjeđujemo i božićne i varskršnje pakete u vidu prehrambenih namirnica, da bi im omogućili da spremno dočekaju praznike“, dodao je Savić.

On je rekao da se za novčanu pomoć obraćaju mladi roditelji sa djecom, samohrani roditelji sa djecom ili oboljeli od teških bolesti, a do sada su to uglavnom bile osobe starije od 65 godina.

Savić je dodao da budžet kojim raspolažu opterećuje i usložnjava rast broja korisnika za dodatak za tuđu njegu i pomoć drugog lica.

„Na mjesečnom nivou imamo oko 350 korisnika ovog prava. Riječ je o pravu koje se ostvaruje isključivo na osnovu mišljenja ljekarske komisije i pravu koje nije materijalno uslovljeno, jer je zakonodavac predvidio da se cijeni funkcionalnost čovjeka, a ne njegovo materijalno stanje“, istakao je Savić.

Prema njegovim riječima, na mjesečnom nivou novčana pomoć dodjeljuje se za 75 lica, koja se odnosi na socijalno ugrožene, a služi za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare