SNSD i SDS u borbi za istok Srpske

0

Predizborna “groznica”, koja uveliko trese većinu opštinskih odbora političkih partija u Republici Srpskoj, nije zaobišla ni istok Srpske, gdje će se najljuća borba voditi između SNSD-a i SDS-a.

Gradski i opštinski odbori stranaka već vrte pojedina imena kao svoje uzdanice na predstojećim lokalnim izborima.

U Istočnom Novom Sarajevu aktuelnom načelniku Gojku Draškoviću, koji će najvjerovatnije ponovo biti adut SDS-a, SNSD će suprotstaviti Ljubišu Ćosića, koji trenutno radi kao savjetnik za ekonomska pitanja člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića.

Ćosić kaže da će svoju predizbornu kampanju zasnivati na tri glavna prioriteta.

– Razvoj infrastrukture, koja je prilagođena zahtjevima planske gradnje, razvoj i podrška privatnog sektora i javna administracija koja je prilagođena potrebama stanovništva su tri prioriteta na kojima treba istrajati da bi grad Istočno Sarajevo i opština postali ono što zaista treba da budu – kazao je Ćosić.

PDP će u Istočnom Novom Sarajevu izaći sa svojim kandidatom Spasojem Čamurom, dok za druge istočnosarajevske opštine nisu odlučili da li će ići sa svojim ili će podržati kandidate drugih stranaka.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Istočnom Sarajevu Miro Brčkalo rekao je da još nije zasjedao Gradski odbor i da nisu utanačene liste ni kandidati.

– Još se vode pregovori da li ćemo u opštinama imati svog kandidata ili ćemo podržati kandidata neke druge stranke. Na Sokocu su u opticaju dva-tri imena i najvjerovatnije ćemo, sem Istočnog Novog Sarajeva, i u ovoj opštini imati svog kandidata – rekao je Brčkalo.

Kako “Glas Srpske” saznaje, u Istočnom Novom Sarajevu i Socijalistička partija će imati svog kandidata, a riječ je o Slobodanu Pajiću.

U SNSD-u još ne znaju sa sigurnošću da li će imati svog kandidata za Istočni Stari Grad, ali je u opticaju Boro Maletić koji će se, ako se ova stranka opredijeli da ide sa svojim kandidatom, na izborima boriti protiv aktuelnog načelnika, SDS-ovca Boje Gašanovića.

Kada se radi o Istočnoj Ilidži, savjetnik zamjenika ministra inostranih poslova BiH Ane Trišić-Babić i kadar SNSD-a Željko Samardžija biće glavni protivkandidat aktuelnom načelniku SDS-a Predragu Kovaču.

SNSD će u opštini Trnovo ponovo kandidovati Gorana Vujičića koji je aktuelni načelnik ove opštine, a u ime SDS-a sa te pozicije pokušaće da ga ukloni Nenad Mišović.

U Palama će se ispred SNSD-a za načelničku poziciju boriti Koma Simovića, dok će SDS umjesto aktuelnog načelnika Slobodana Savića kandidovati Miodraga Kovačevića.

Za načelnika Sokoca SNSD kandiduje Bojana Tošića, koji je sredinom aprila došao na čelo Šumskog gazdinstva “Romanija”, dok će se u ime SDS-a za tu poziciju boriti Milovan Cicko Bjelica.

Odbornik u Skupštini grada Istočno Sarajevo Neda Močević rekla je za “Glas Srpske” da je uvjerena da će SNSD konačno i u Istočnom Sarajevu pobijediti dugogodišnju vladavinu SDS-a i PDP-a.

– Došlo je vrijeme da mladi i perspektivni kadrovi povuku ovaj grad iz učmalosti. Poslije vladavine SDS-a od dvije decenije došlo je vrijeme da Istočno Sarajevo konačno postane grad u koji će doći neke nove snage – kazala je Močevićeva.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare