Snježne padavine usporavaju saobraćaj

0
Ilustracija

BANJALUKA – Snježne padavine jutros usporavaju saobraćaj u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, otežano se vozi na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima snijega od dva do pet centimetara, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Snijega ima na putevima Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Posušje-Jablanica, Livno-Šujica-Kupres, Gornji VakuF/Uskoplje-Prozor preko Makljena.

Jak vjetar fomira snježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Vozačima se skreće pažnja i na povećanu opasnost od odrona i mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare