Snježani Bašević nedostaje 30.000 KM za transplantaciju bubrega

0

SOKOLAC – Snježani Bašević sa Sokoca potrebno je još 30.000 KM za transplantaciju bubrega u jednom od dijaliznih centara zapadne Evrope, posredstvom programa „Otvorene mreže“ BiH.

Baševićeva ima urođenu obostranu policistozu bubrega, naslijeđenu od majke i već dvije i po godine ide na dijalizu u Dijalizni centar i Kasindolu.

Ona je rekla Srni da su joj, zahvaljujući sredstvima prikupljenim u ranijim humanitarnim akcijama, obavljeni operativni zahvati neophodni za transplantaciju bubrega.

„Urađena mi je operacija na srcu, izvađene štitna i paraštitna žlijezda i obavljeno više stomatoloških zahvata, za šta je utrošen dio prikupljenog novca“, rekla je Baševićeva.

Baševićeva nema bližih srodnika koji bi mogli biti potencijalni donori, pa je prinuđena na kadaveričnu transplantaciju preko „Otvorene mreže“ BiH.

Ona je istakla da je u prvom ciklusu uplatila dio novca i da je na spisku pacijenata koji čekaju poziv za transplantaciju preko „Otvorene mreže“ BiH.

Prema njenim riječima, u prvoj humanitarnoj akciji prije dvije godine obezbijeđeno je 60.000 KM i sada joj za nastavak liječenja nedostaje 30.000 KM.

Baševićeva je zamolila ljude dobre volje da joj pomognu da prikupi taj dio novca pozivom na „M:tel“ humanitarni broj 1416 do kraja avgusta.

„Jednim pozivom daruje se 1 KM da bih otišla na operaciju koja život znači“, rekla je Baševićeva.

Novčana pomoć za liječenje Snježane Bašević može se uplatiti i na žiro račun otvoren u NLB banci na broj 562–012-81117364-57.

Snježana Bašević je humanista i osnivač sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“, koje je više od 10 godina okupljalo gotovo 80 članova iz porodica kojima je stručna i materijalna pomoć bila neophodna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare