Snježana DŽida među deset perspektivnih sportista Srpske

0

SOKOLAC – Atletičarka sa invaliditetom Snježana DŽida sa Sokoca, koja je izabrana u deset perspektivnih sportista Republike Srpske, rekla je Srni da je veoma srećna i ponosna na priznanje koje je dobila i da će nastaviti da trenira.
Ona je istakla da je sinoć na svečanosti dodjele priznanja bila najsrećnija.

Prema njenim riječima, u pripremama i odlasku na takmičenja pomažu joj Udruženje „Podrška“, čiji je član više od 12 godina, kao i opština Sokolac.

Predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ Snježana Bašević rekla je Srni da primjer Snježane DŽide potvrđuje da svim ljudima treba dati šansu.

Ona je podsjetila da je DŽida u ovoj godini osvojila sedam medalja na više sportskih takmičenja za lica sa posebnim potrebama.

Baševićeva je navela da je DŽida osvojila prvo mjesto u trci na 400 metara i treće u skoku udalj na Specijanoj olimpijadi u Abu Dabiju, prvo mjestu u trci na 100 metara na MOSI „Sokolac 2019“, prvo mjesto u skoku u dalj i drugo mjesto u trci na 100 metara na sportskim igrama mladih BiH, prvo mjestu u trci na 60 metara i prvo mjesto u skoku udalj na takmičenju „Beograd open 2019“.

Snježana nakon završene specijalne škole u Banjaluci, živi u sokolačkom naselju Brezjak sa roditeljima, sestrom i tri brata.

Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ osnovano je na Sokocu 2008. godine i ima oko 50 članova.

Šezdeset peti Izbor deset najboljih sportista u organizaciji „Glasa Srpske“ održan je sinoć u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare