Snježne padavine i u narednom periodu

0

Snijeg je počao padati na radost mnogih podno Jahorine i Romanije. Padavine su počele sinoć u prijedjelima iznad 1200 mnv, dok je snijeg u Palama počeo padati noćas oko 2.00 časa.

Trenutna visina sniježnog pokrivača na Jahorini je oko 10 cm, u Palama oko 3 cm.

U Republici Srpskoj danas će biti oblačno sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima padaće snijeg.

Poslije podne ili u večernjim časovima očekuje se prestanak padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na jugu umjerena do pojačana, bura.

Najviša dnevna temperatura biće od nula do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

U narednim danima se očekuju niske temperature, noćne i do -15 stepeni Celzijusovih, dnevne do 2 stepena Celzijusova sa sniježnim padavinama.


Ekipe na terenu, putevi prohodni

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su, a ekipe za održavanje su na terenu, tako da snijeg koji je počeo da pada protekle noći neće uticati na normalno i nesmetano odvijanje saobraćaja, izjavio je Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.
„Sva vozila koja su predviđena po planu rada angažovana su na terenu, čišćenje i posipanje puteva abrazivnim materijalom je u toku i za sada nemamo informacija da je negdje došlo do zastoja u saobraćaju“, rekao je Buloščić.

On je potvrdio da je čišćenje i održavanje magistralnih pravaca prema Jahorini prioritet za rad „Romanijaputeva“ u zimskoj sezoni.

„Prvi prioritet je pravac prema Jahorini, i novim i starim trebevićkim putem, kao i pravac preko Lapišnice i Pala“, precizirao je Buloščić.

On je dodao da su ekipe „Romanijaputeva“ u stalnom dežurstvu već više od mjesec i po i podsjetio da su dežurstva na ustaljenim punktovima aktuelna i tokom ljetne sezone zbog odrona, udesa, intervencija i drugih razloga.

Prema njegovim riječima, u nadležnosti ovog preduzeća je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča i drugih, a među prioritetima su oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica, precizirao je Buloščić, iznosi oko 600 kilometara.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare