Snijeg prekinuo elektrosnabdijevanje u 15 sela

0

SOKOLAC – Snježno nevrijeme tokom noći je na Sokocu ostavilo bez struje petnaestak sela zbog kvara na dva dalekovoda, a ekipe elektrodistributivne Radne jedinice od ranih jutarnjih časova postepeno otklanjaju nastale kvarove.

U sokolačkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“ Pale rekli su Srni da je od noćas u prekidu 10-kilovoltni dalekovod Kaljina, gdje od 6.00 časova ekipe natoje da otklone kvarove prouzrokovane snijegom koji se zadržao na elektrovodovima.

U toku je i otklanjanje kvara na dijelu dalekovoda Novo Selo, sa koga se snabdijevaju potrošači u selu Babine.

U opštinskoj službi za održavanje lokalnih puteva rekli su Srni da su u gradskom naselju Sokolac prioritetne saobraćajnice očišćenje. U toku je čišćenje puta prema Kaljini i selu Bare, gdje je palo oko 30 centimetara snijega.

Na ostalim lokalnim putevima saobraćaj se odvija bez poteškoća, kažu u ovoj službi.

Iz sokolačke Toplane su saopštili da jutros centralno grijanje ne funkcioniše u zgradi Skupštine opštine i Šumskog gazdinstva „Romanija“ i da će taj problem biti riješen tokom dana.

Do prekida u isporuci toplotne energije došlo je nakon otklanjanja jučerašnjeg kvara i potrebe za odzračivanjem sistema, pa će sistem ubrzo biti vraćen u funkciju, poručuju iz „Toplane“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare