Snijeg na planinskim prevojima usporava saobraćaj

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na planinskim prevojima preko Romanije prema Han Pijesku, kao i na kolovozima prema Jahorini, zadržava se snijeg koji pada od prošle noći, a iz preduzeća „Romanijaputevi“ apeluju na vozače da voze oprezno.
Tehnički direktor preduzeća „Romanijaputevi“ Dragan Buloščić rekao je Srni da su dežurne ekipe na punktovima, a posipači na terenu.

On je potvrdio da imaju dovoljno vozila, radnika i abrazivnog materijala, tako da problema u saobraćanju za sada nema.

„Mi obavezno svako jutro obiđemo sve dionice i bacimo so. Na određenim dionicama, kao što su preko Romanije prema Han Pijesaku i Jahorini, po potrebi se i vraćamo kako bi vozila saobraćala bez zastoja“, kaže Buloščić.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva u Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča, a među prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Otežan saobraćaj na dionici puta Mokro-Podromanija

Na dionici magistralnog puta od Mokrog prema Podromaniji saobraća se otežano zbog šlepera koji se zaustavio, najvjerovatnije zbog nepovoljnih vremenskih uslova, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.
Tešićeva je rekla da se na ovoj dionici saobraća jednom trakom, te apelovala da vozači budu oprezni i strpljivi.

Snijeg koji bez prestanka pada od prošle noći posebno se zadržava na planinskim prevojima što otežava odvijanje saobraćaja, zbog čega je potrebno poštivati saobraćajne propise i ne kretati na put bez obavezne zimske opreme

(www.palelive.com / Srna / Foto Arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare