Snežana Marković kandidat za najboljeg sportistu Srpske

0

FOČA – Stonoteniserka iz Foče Snežana Marković, šampionka BiH i Republike Srpske, a treća na Balkanu i pojedinačno i ekipno, kaže da nije iznenađena uvrštavanjem među kandidate za izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske u 2018. godini.
„Iskreno, ovo je bilo očekivano. Do sada sam birana među najbolje mlade perspektivne sportiste, a ova sezona je za mene bila veoma uspješna, tako da, ako budem izabrana među 10 najboljih sportista, mislim da je zasluženo priznanje“, navodi osamnaestogodišnja Fočanka koja se u tradicionalnom izboru „Glasa Srpske“ našla u konkurenciji dvadeset dvoje sportista, najboljih po sportskim disciplinama.

Markovićeva ističe da su joj ove godine najviše radosti donijele dvije bronzane medalje sa prvenstva Balkana za seniore do 21 godine, koje je održano u Turskoj.

Veliko iskustvo donijele su joj i Mediteranske igre u Španiji, na kojima je prvi put nastupila, a prvo učešće imala je i na Svjetskom seniorskom prvenstvu, koje je ove godine održano u Švedskoj, gdje je BiH zaustavljena u finalu treće divizije.

I ove godine je na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama sa saigračicama iz Foče osvojila zlato, a prvi put i pojedinačnu titulu šampiona BiH u konkurenciji seniora do 21 godine.

„To je jedina titula koju nisam imala. Vrijedno sam trenirala da dostignem i taj rezultat, tako da sam ove godine sve upotpunila“, kaže Snežana.

Za najbolje sportiste može se glasati SMS porukom.

„Za ljude oko mene, osim moje porodice, ovo je možda iznenađenje, jer nisu upućeni u dešavanja u stonom tenisu. Godi mi velika podrška mojih prijatelja i sugrađana“, rekla je zlatna fočanska stonoteniserka.

Svečanost na kojoj će biti proglašeni najbolji sportisti zakazana je za 21. decembar u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare