Snežana Marković i Odbojkaški klub „Maglić“ treću godinu bez premca

0
Priznanje za najboljeg sportistu u 2017. godini

FOČA – Stonoteniserka STK „Perućica“ Snežana Marković i Odbojkaški klub „Maglić“ treću godinu uzastopno proglašeni su za najboljeg sportistu, odnosno najbolji sportski kolektiv opštine Foča.

Markovićeva je priznanje za najboljeg sportistu u 2017. godini zaslužila bronzom u dublu sa Balkanskog prvenstva za mlade u Bugarskoj, nastupima sa seniorskom selekcijom BiH na važnim međunarodnim turnirima, ali i brojnim medaljama sa takmičenja u BiH i Republici Srpskoj.

„Uspjela sam da dostignem rekord mog trenera i moje majke Nade Marković i mogu da obećam da ću se potruditi da ga poboljšam za bar još jedan izbor“, rekla je Markovićeva u obraćanju publici na tradicionalnoj opštinskoj manifestaciji „Izbor sportiste godine“.

Odbojkaškom klubu „Maglić“ ovo je u proteklih pet godina četvrto priznanje za najbolji fočanski sportski kolektiv, a treće uzastopno.

Muška ekipa je u 2017. uspjela da sačuva premijerligaški status, a ženska je bila vicešampion Srpske.

Uspjeh ovog kluba je upotpunjen i nagradom za najboljeg trenera, koju je dobio mladi stručnjak Vladimir Vuković, šef struke ženske ekipe.

Nagradu za podvig godine dobili su članovi Planinarsko-speleološkog društva „Vučja stopa“ za osvajanje Mon Blana, dok je za najperspektivnijeg sportistu proglašena karatiskinja „Nipona“ Jelena Elez.

Nagrade najboljima uručili su ministar sporta Srpske Jasmina Davidović, svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Majdov je istakao da sebe smatra Fočakom, jer je porijeklom iz fočanskog sela Prijeđel.

„Osvajanjem titule svjetskog prvaka pokazao sam da i Fočaci mogu biti najbolji na zemaljskoj kugli“, rekao je Majdov.

Davidovićeva je rekla da je resorno ministarstvo za najbolje fočanske sportiste izdvojilo 10.000 KM.

„Foča je oduvijek prepoznatljiva kao grad sporta i mladih. Razvijene su sve grane sporta, a možda fali kajak-kanu klub i bilo bi dobro da se i takav klub formira“, rekla je Davidovićeva.

Mašić je podsjetio da lokalna uprava izdvaja 400.000 KM godišnje za sport i da dosta pažnje vodi o sportskoj infrastrukturi.

„Ove godine biće obnovljena Sportska sala `Partizan` čime će stoni tenis i borilački sportovi dobiti mnogo bolje uslove, a ujedno ćemo na spratu objekta adaptirati prostoriju za KUD `Foča`“, rekao je Mašić.

Na svečanosti u Gradskom pozorištu, koju je organizovao Sportski savez Foče, dodijeljene su i nagrade najboljim pojedincima 14 fočanskih klubova, a publika je ovacijama pozdravila karatistu „LJubišnje“ Gorana Kovačevića, momka sa Daunovim sindromom, koji je nagrađen za brojne medalje sa takmičenja u katama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare