Snažna podrška zaključcima donesenim na sastanku u Banjaluci

0

Boračka organizacija Pale oštro osuđuje nametnutu odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopunama u Krivičnom zakonu BiH, te daje snažnu podršku liderima političkih partija iz Republike Srpske i njihovim zaključcima donesenim na sastanku u Banjaluci.

“Manifestovano jedinstvo svih političkih predstavnika odražava ličnu, političku, društvenu i istorijsku odgovornost prema srpskom narodu u BiH i Republici Srpskoj, najvrednijoj tekovini odbrambeno-otadžbinskog rata, koja je plaćena najskupljom mogućom cijenom-životima poginulih boraca i civila”, saopšteno je iz Boračke organizacije Pale.

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su na jučerašnjem sastanku svako nametanje na nivou BiH, a srpski predstavnici od danas neće učestvovati u radu na nivou zajedničkih institucija BiH.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments