Smijenjen načelnik CJB Istočno Sarajevo

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo donio je odluku da zamijeni načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na tu dužnost imenuje Radenka Vasiljevića, saopštio je danas novinarima na Palama direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

„Zbog određenih poblema koji su se u posljednje vrijeme dešavali na području Istočnog Sarajeva i nezadovoljstva brzinom i efikasnošću reakcije i istrage u unutrašnjim i krivičnim predmetima ministar je donio ovu odluku“, rekao je Vasić.

Na pitanje da li je ova odluka izazvana time što je policija pretukla maloljetnika, Vasić je rekao da je javnost upoznata da je bio incident i da u MUP-u nisu zadovoljni brzinom kojom se vodila ta istraga, zbog čega se traži brza i efikasna reakcija i da građani u potpunosti vjeruju policiji.

„Ujedno pozivam policiju da strogo vodi računa o upotrebi sredstava prinude ili o korištenju ovlaštenja i da samo u okviru zakona smije da se kreće. Sve drugo što izlazi iz zakona i nije blagovremeno pravdano, smatramo da je veliki grijeh i prema građanima i prema policiji kao instituciji“, istakao je Vasić.

On je naglasio da Renovica nije suspendovan, već je „pomjeren“ sa mjesta načelnika Centra.

Vasić je napomenuo da je cilj ove odluke da se ubrza unutrašnji postupak i ako bude krivičnih elemenata onda i krivični postupak.

Radenko Vasiljević je do danas obavljao funkciju zamjenika načelnika CJB Istočno Sarajevo.

Na putu Pale – Jahorina u mjestu Trijanga protekle sedmice policija je pretukla maloljetnika M.Ć. /17/.

Otac maloljetnika Predrag Ćirić rekao je da policija njegovom sinu nije dozvolila, mada je imao mobilni telefon, da se javi roditeljima.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=IYEBMSarACg&feature=youtu.be}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare