Smanjiti faktore zdravstvenih rizika

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan prvi konsultativni sastanak sa mrežom partnera u projektu „Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BiH“ čiji je cilj prevencija i očuvanje zdravlja stanovništva.


Projekat u vrijednosti 500.000 KM finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi ga Svjetska banka u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je ovo veoma značajan projekat koji okuplja 30 partnera sa teritorije grada.

„Naš grad je uz tri grada u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odabran u ovom projektu, čiji je cilj prevencija štetnih uticaja na zdravlje naših sugrađana“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da će u projektu aktivno učestvovati predstavnici obrazovnih ustanova gdje se, pored porodice, najprije mogu stvarati zdrave navike kod djece koja rastu.

Stevanović dodaje da su učesnici projekta i predstavnici drugih relevantnih institucija kao što su Dom zdravlja, Zavod za zaštitu zdravlja i svi koji mogu da daju svoj doprinos u ovom projektu.

Prema njegovim riječima, u projekat su uključeni i zvorički sportski klubovi koji će imati zadatak da omoguće rekreativno bavljenje sportom svima koji to žele, jer je to korisno za svakog pojedinca.

Na sastanku su definisane dalje aktivnosti u sprovođenju

Naglašeno je da je primjenom ovog projekta važna mobilizacija cjelokupne društvene zajednice, te da je bitno da se kroz definisanje aktivnosti ostvari interes za širu društvenu zajednicu i za cjelokupnu populaciju.

Realizacija projekta će trajati 18 mjeseci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare