Smanjenje saobraćajnih nezgoda za 18 odsto

0
Smanjenje saobraćajnih nezgoda za 18 odsto

FOČA – Broj isključenih vozača iz saobraćaja na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Foča u julu, u odnosu na isti mjesec prošle godine, povećan je za 80 odsto, što je rezultiralo smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda za 18 odsto.

Na konferenciji za novinare predstavnika fočanske PU istakli su da nakon „crnog juna“, u kojem se dogodilo više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, u julu nije bilo ni teže povrijeđenih, ni poginulih.

Načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković ocijenio je da su ovi podaci rezultat primjene posebnog preventivnog plana policije za vrijeme turističke sezone.

„Na magistralnim putevima povećano je prisustvo policije i prisustvo uređaja za mjerenje brzine automobila i kontrolu akoholisanosti vozača“, naveo je Vuković.

Načelnik PU Foča Velimir Kostović rekao je da je stanje bezbjednosti na području Uprave na zadovoljavajućem nivou i dodao da su registrovana 23 krivična djela, što je za pet procenata manje u odnosu na jul prošle godine.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da su u julu registrovana 24 prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga.

„U oblasti privrednog kriminaliteta, u Višegradu su zabilježena tri krivična djela – falsifikovanje isprave, zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi. Podnesen je izvještaj protiv bivšeg načelnika opštine Višegrad i utvrđeno je da je pričinjena materijalna šteta opštini u iznosu od 150.000 KM“, kaže Tomović.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare